App van de Week: eindeloze flipperkast PinOut!
App tip

App van de Week: eindeloze flipperkast PinOut!

zondag 30 oktober 2016 16:18

In PinOut! speel je een flipperkast zonder einde, waar de ene flitsende pinballkast aansluit op de volgende.

Zweedse gamestudio Mediocre scoorde twee jaar geleden al met Smash Hit, een game waarin je in een eindeloos level glas kapot moest gooien met metalen ballen. Die eindeloze opzet, metalen bal en flitsende vormgeving komt in PinOut weer terug, nu in de vorm van een eindeloze flipperkast.

Die flipperkast werkt in het begin zoals je zou verwachten: met een linker- en rechterflipper schiet je een bal naar boven. Maar weet je de bal in het juiste spoor te mikken scoor je geen punten, maar kom je in de volgende flipperkast terecht. Daar moet je de bal opnieuw op het juiste pad schieten, enzovoorts en zo verder.

Elke flipperkast heeft een andere opzet, met soms één groot, simpel pad en soms juist een heel klein doel met aan weerszijden een afgrond. Bovendien loopt er steeds een klok mee: haal je een level niet binnen een minuut moet je weer van voor af aan beginnen. Ondertussen kan de bal ook tussen de flippers doorschieten en kom je zomaar weer in de vorige kast terecht.

Dat maakt dat je snel behendig moet worden met de flippers, en heel precies moet timen wanneer je de bal precies wegschiet. Te snel en de bal gaat niet hard genoeg, te laat en je mist je doel. Het schieten van die ballen gaat gepaard met fijne knallende effecten, in lekker hysterisch vormgegeven levels in jaren ’80 neonkleuren. Een heerlijke mobiele arcadegame.

Download PinOut voor Android of voor iOS (gratis)

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief