App voor Xbox maakt van je tv een smart tv
Nieuws

App voor Xbox maakt van je tv een smart tv

maandag 04 juni 2012 07:59

Microsoft komt met de app Smart Glass die multimedia vanaf tablets en smartphones via de Xbox naar tv's kan streamen.

Microsoft komt met een app voor de Xbox 360 genaamd Smart Glass waarmee gebruikers multimedia van telefoons en tablets via de spelcomputer naar hun tv kunnen streamen. Wie al een Xbox bezit, heeft dan geen nieuwe 'smart tv' nodig, waarmee dit ook kan. Smart Glass lijkt een concurrent te worden voor Apple's AirPlay, waarmee ook multimedia via Apple Tv naar tv's is te streamen. Smart Glass zou als app beschikbaar komen voor onder meer Windows Phone, Android en iOS.

Microsoft moet Smart Glass nog bekendmaken, maar het nieuws lekte uit via een presentatie die achter gesloten deuren is gegeven. Daaruit kwam ook naar voren dat het mogelijk wordt om de Xbox 360 ook via diverse mobiele systemen te bedienen. Ook Xbox Live-apps als YouTube en Netflix zijn toegankelijk via Smart Glass.

Microsoft maakt de app waarschijnlijk maandagavond bekend tijdens de start van de grote gamebeurs E3 in Los Angeles. Het bedrijf heeft alvast alle mogelijke domeinnamen met de naam Smart Glass geclaimd.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief