Apple 600 keer zoveel waard als Instagram
Nieuws

Apple 600 keer zoveel waard als Instagram

woensdag 11 april 2012 08:15

Apple heeft weer een nieuwe mijlpaal op de beurs bereikt. Het bedrijf werd dinsdag voor het eerst meer dan 600 miljard dollar waard.

Voor een totale waardering van meer 600 miljard dollar moet het aandeel Apple meer dan 643,52 dollar waard zijn, en dinsdag slaagde Apple daar gedurende de handelsdag voor het eerst in. Daarmee werd Apple het tweede bedrijf ooit dat de grens van 600 miljard heeft verbroken. Het enige bedrijf dat daar eerder in slaagde, was Microsoft.

Het lijkt nu een kwestie van tijd voordat Apple het beursrecord van Microsoft uit 1999 gaat verbreken. Op 30 december 1999 bereikte Microsoft toen een beurswaarde van 619 miljard dollar – in absolute bedragen de hoogste waardering voor een bedrijf ooit. Nu is Microsoft nog 255 miljard dollar waard.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Als Apple + Microsoft +Google+Facebook hun aandelen overdragen aan Obama. Dan heeft Amerika nog een kleine staatsschuld van 100 miljard dus nationaliseren zou ik zeggen

 

Ja, dat dacht de USSR, Cuba, Noord-Korea en nog wat communistische landen ook. Heeft niet echt gewerkt.

 

Nieuwsbrief