Apple-baas Tim Cook zegt sorry voor Maps
Nieuws

Apple-baas Tim Cook zegt sorry voor Maps

vrijdag 28 september 2012 18:15

Apple-ceo Tim Cook heeft aan iPhone-gebruikers zijn excuses aangeboden vanwege het krakkemikkige nieuwe Apple Maps op iOS6.

In een open brief op de Apple-site heeft Cook zijn verontschuldigingen aangeboden voor de problemen met Apple Maps. In iOS6 is de Google Maps-app standaard vervangen door de nieuwe kaartenapp van Apple zelf, maar die zit nog vol bizarre fouten. Volgens Cook doet Apple er alles aan om Maps beter te maken.

Hij wijst iPhone-gebruikers in de open brief op alternatieve kaartenapps van Bing van Microsoft, Mapquest en Waze of het gebruik van de mobiele webversies van de kaartdiensten van Nokia en, jawel, Google.

Google werkt intussen aan een eigen iOS-app van Google Maps, maar die is pas later dit jaar te verwachten, omdat het bedrijf pas laat van Apple te horen kreeg dat het zelf met een kaartdienst zou komen. Zie ook onze top 5 Apple-fails van de laatste vijf jaar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Hoe heet die Bing app voor de kaarten?

 

geef niks tim, het komt wel goed

 

Toch respect dat hij dit toegeeft. Zul je niet veel ceo's doen. Die vegen alleen hun straatje schoon. Komt wel goed met die maps app. De 3d beelden zien er in ieder geval beter uit dan bij google maps. Apple heeft toch een hele prestatie geleverd om in korte periode een app te maken waar google 10 jaar over gedaan heeft.

 

hehehe, het beroerde is dat de gelovigen compleet blind zijn. Tja het komt hard aan wanneer iets wat je als heilig ziet ineens de stempel "prutsers" krijgt.
Ik geef toe Tim Cook is 1 stapje verder dan Jobs, maar aan de bedrijfsvoering rammelt nog flink wat.

 

Interessant om te zien hoe iedereen zich laat meevoeren in een blunder van Apple. Eindelijk een stok om mee te slaan!. Helaas bleek Antenna Gate een te klein stokje, want niemand heeft het er meer over, terwijl de iPhone onverminderd populair is gebleven. Helaas voor de bashers: Maps wordt in no-time gefixt, en over een maandje is het weer business as usual.

 

Eindelijk een stok om mee te slaan?
Nou die stokken dienen zich bij elke introductie aan. Stokken te over bij Apple. :)

 

Tja aan moeilijke dingen moet Apple zich ook niet wagen. De programmeurs van Google zijn superieur aan die van Apple. En dan hebben ze de kaarten nog gekocht ook. Tja....je gaat wel erg op je bek als je je denkt te kunnen vergelijken met Google :)

 

Dick, Apple heeft helemaal niet iets gemaakt waar Google 10 jaar over heeft gedaan. Een stukje vectorcode en een mooie kleurenlegenda over kaartgegevens leggen kan iedereen binnen een paar maanden. Juist alles goed uitmappen en alle restaurants etc. fatsoenlijk weergeven is iets waar Google die 10 jaar over heeft gedaan. Apple heeft niets van dat alles, en dus ook niks "knaps" gedaan.

 

Als Timmy zijn krokodillen tranen echt meent zou hij toch binnen no time die oude Google maps weer terug kunnen zetten?

 

Onder Steve Jobs was dit nooit gebeurd. Tim Cook wil het te snel...

 

Nieuwsbrief