'Apple komt met eigen tv'
Nieuws

'Apple komt met eigen tv'

maandag 29 augustus 2011 08:19

Bronnen binnen Apple en fabrikanten claimen dat Apple werkt aan een eigen televisietoestel.

Apple-analist Gene Munster verwacht dat Apple eind 2012 of begin 2013 de tv-markt betreedt. Hij zegt tegen VentureBeat dat hij van meerdere bronnen, waaronder componentenfabrikanten en een Apple-medewerker, heeft gehoord dat er wordt gewerkt aan een tv. Het gaat niet om een nieuwe settopbox zoals de huidige Apple TV, maar een echte losse televisie die werkt met iOS en apps.

Ook analist Stewart Alsop, lid van de raad van bestuur van zowel TiVo als Sonos, verwacht dat het aannemelijk is dat Apple op termijn met een eigen tv komt. Het tv-project zou volgens meerdere Silicon Valley-bronnen al intern zijn gestart bij Apple. De Wall Street Journal haalde afgelopen week ook nog eens bronnen aan die stellen dat Apple werkt aan nieuwe technologie voor videodistributie naar tv's en eigen tv-abonnementen.

Critici komen echter ook met allerlei redenen waarom Apple zich voorlopig juist niet op de tv-markt zou storten, waaronder lage winstmarges, lastige logistiek en lange vervangingscycli. Consumenten kopen maar eens in de 7 à 8 jaar een nieuwe tv.

Anderen stellen echter dat die problemen zijn op te lossen: Apple pakt ook al goede winstmarges op monitoren en tablets. Bovendien doet het bedrijf nooit precies hetzelfde als concurrenten, waardoor consumenten wellicht bereid zijn meer te betalen. Of sneller hun oude tv weg te doen. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

De 'specialisten' reageren elke keer hetzelfde op Apple. Was zo met het stopzetten van de floppy drive, de iPod, de iPhone, de iPad en elke keer blijken ze niet te zien dat de markt maakbaar is.
Mensen zullen waarschijnlijk vaker een nieuwe Apple TV gaan kopen dan ze voorheen deden met andere tv's. Als je kijkt naar de geschiedenis van Apple is dit geen vreemde verobderstelling.

 

Volgens mij vervangen de meeste mensen hun TV niet zo snel omdat 1) een TV vaak te groot is om 'even te vervangen' (en tegenwoordig is het ook weer lastig om de TV van de muur te halen). 2) De functionaliteiten van een nieuwe TV veranderen niet zo drastisch. Uiteindelijk wil je gewoon TV kunnen kijken. 3D, internet of youtube veranderen daar niet zo veel aan.

 

We zijn toch een volk geworden die alleen maar consumeert.
Het lijkt mij wel interresant om te horen dat Apple aan een nieuwe technologie voor videodistributie naar tv's en eigen tv-abonnementen werkt.

 

Een tv met touch screen! Lekker met de kinderhandjes

 

Ik koop ieder jaar denieuwe generatie iPad en iPhone waarom dan geen Apple TV. Ik heb liever een goede tv.

 

Laat maar komen! Enige dat nog ontbreekt!

 

Ze mogen ook nog een ergonomische muis maken en een printer. Go apple.

 

Zolang de functionaliteit van de TV hetzelfde blijft is het zinloos om die te vervangen. Datzelfde geldt voor de iPhone of iPad. Het is dat Apple blijft vernieuwen dat mensen de nieuwste edities willen hebben.

De meerwaarde van een Apple TV gaat denk ik zijn dat je het met de iPad en iPhone kan bedienen en er dingen naartoe kan streamen vanaf die toestellen. En dat native zonder geouwehoer met kastjes end...

 

Ik zie de rechtzaken al voor me van TV fabrikanten die Apple een importverbod willen opleggen omdat de iTV te veel lijkt op alle bestaande TV's. ;-)

 

Ik kan niet wachten

 

@breinpijn ik heb thuis een philips 55" tv , waar het ook mogelijk is ( zonder kastjes ) om je ipad/ipod/iphone te gebruiken voor streamen en als afstandsbediening

 

Apple TV denk ik niet. TV = televisie = eenrichtingsverkeer. Ik denk eerder aan een nieuw apparaat met bijpassend verdienmodel.

 

@breinpijn
Ik denk dat we dezelfde tv hebben als jasper de philips pfr 8nogwa. Ik bedien m vanaf mn iphone of ipad, ik kan van uit de tv films afspelen die op mn imac of Mbp heb staan (twonky media)
Ja ik ben n fan boy, ik moet eerst zien wat die tv dan meer te bieden heeft dan het tv zijn. Als het voornamelijk streaming dingen zijn, zoals nu in itunes of het on demand geneuzel dan zie ik een apple tv niet zitten. Voornamelijk wordt de tv gebruikt als bewegend schilderij.

 

Dat zal weer een revolutie worden op het gebied van TV

Net als op het gebied van mobiele telefonie

 

Ow en hoe gaat Apple dat doen dan? Een ronde tv maken of iets? Veel anders kunnen ze niet, anders krijgen ze rechtzaken van Samsung ;) Hey Apple.. jullie tv heeft een zwarte lijst en is 50"! LOL binnen enkele jaren gaan de apps kapot en zal Apple alles wel gaan voelen. zo snel als ze kwamen, zo snel vertrekken ze weer.

 

apple tv met een app store. ik zie nu al grote concurrentie voor de gaming markt. Net zoals de iPhone de handheld markt domineert. Mensen hoeven niet elk jaar een nieuwe tv te kopen maar wel apps, games en betaalde software updates. dit kan weer een flinke poel met geld worden voor Apple, developers en adverteerders.

 

Ik ben erg benieuwd wat ze kunnen toevoegen behalve een beter design en integratie. Hoewel een dergelijk toestel toch wel de winkels uitvliegt omdat de hele wereld into de Applehype is, zou het niet des Apples zijn om alleen een vervanging te bieden. Kan niet wachten!

 

Nieuwsbrief