Apple sleutelt aan post-tv tijdperk
Nieuws

Apple sleutelt aan post-tv tijdperk

maandag 20 augustus 2012 10:14

De nieuwe settopbox van Apple zou meer on-demand programma's moeten bieden en een simpelere iPad-achtige interface.

Na het nieuws dat Apple met kabelbedrijven onderhandelt over doorgifte van live-tv en on-demand programma's via zijn Apple TV of een opvolger daarvan, komt zakenkrant Wall Street Journal nu met een vervolg over Apple's tv-plannen. Volgens waarschijnlijk dezelfde anonieme bronnen wil Apple tv-programma's automatisch in de cloud opslaan, zodat je ze op elk moment kan terugkijken. Ook terugspoelen van live tv zou mogelijk worden met zijn nieuwe settopbox. De programma's zouden ook op iPhone en iPad beschikbaar moeten komen.

Apple wil dat on-demand alle afleveringen van een lopende serie beschikbaar moeten komen en niet maar een paar. Het bedrijf onderhandelt met Amerikaanse kabelbedrijven over een completer aanbod.

De user-interface van de huidige Apple TV gaat volgens de WSJ op de schop om het eenvoudiger te maken. Er zouden schermen met icoontjes komen die meer lijken op de iPad. Details zijn verder schaars, maar de nieuwe settopbox zou ook standaardfuncties krijgen om via social media te delen waar je naar kijkt of wat je leuk vindt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Zet Erwin weer die promotion van ABN-Amro pinsparen tussen de andere berichten en weer kunnen we niet reageren. Laf hoor!

 

hahahah, schermpje met ikooontjes. Dat is nou precies een van de redenen waarom ik geen Apple wil: beperking van enige vorm van vrijheid.

Bovendien kan ik al jaren mijn live uitzendingen stil zetten of zelfs terugspoelen bij UPC.
Zou wel wat geld reserveren voor rechtzaken als ik UPC was want voor je het weet word je aangeklaagd.

 

Je domheid en tunnelvisie blijven me verbazen sowieso!

 

Nieuwsbrief