Apple TV wordt settopbox voor kabel-tv
Nieuws

Apple TV wordt settopbox voor kabel-tv

donderdag 16 augustus 2012 14:21

Apple praat met Amerikaanse kabelbedrijven over doorgifte van tv via zijn Apple TV die dan als settopbox is te gebruiken.

Weg met die decoder, Apple TV kan straks ook tv-zenders gaan ontvangen. Daar lijkt het tenminste op nu Apple druk in gesprek is met Amerikaanse kabelaars. De Wall Street Journal schrijft dat de onderhandelingen gaan over het gebruik van de Apple TV als settop-box.

Dat zou voor Apple een probleem oplossen: het aanbod van tv-programma's via zijn apparaat. Daarvoor zou Apple zelf licenties moeten kopen van alle grote tv-producenten. Dat is duur en veel gedoe. De kabelaars kunnen in één klap een goed tv-aanbod leveren: live zenders en on-demand. De WSJ schrijft dat twee mensen met wie Apple heeft gepraat ook zeggen dat de technologie direct in tv's is in te bouwen. Apple werkt immers ook aan een eigen televisie.

De grote vraag is of genoeg kabelaars gaan happen. Zij willen waarschijnlijk geen abonnementsgelden verliezen aan een deal met Apple. De kans is volgens WSJ dan ook groot dat de Apple-settopbox alleen als optionele extra wordt geboden. Voordat dit allemaal in Europa, laat staan Nederland, beschikbaar komt, zijn we waarschijnlijk jaren verder.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Misschien een suffe vraag. Kun je op een iMac tv kijken mbv Apple Tv?
ik heb wel een 3in1 abonnement, maar geen tv en kijk nu maar steeds op ipad naar tv.
Heb ook al over Elgato gehoord, maar weet niet of Apple tv ook een optie is.
Iemand een tip?

 

Nieuwsbrief