Apple verkoopt meer smartphones dan Samsung
Nieuws

Apple verkoopt meer smartphones dan Samsung

dinsdag 24 januari 2012 13:23

Apple heeft in het laatste kwartaal van 2011 toch weer meer smartphones verkocht dan Samsung.

In het derde kwartaal streefde Samsung Apple voorbij op de smartphone-markt, maar in het laatste kwartaal van 2011 waren de rollen weer omgedraaid. Apple verkocht 37 miljoen iPhones. Dat waren er niet alleen een stuk meer dan waarmee analisten rekening hielden, maar ook nog eens 2 miljoen meer dan Samsung in de laatste drie maanden van vorig jaar verkocht.

Het was weer een bijzonder goed kwartaal voor Apple. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2010 steeg het aantal verkochte iPhones met 128 procent. Dat is onder meer te danken aan de introductie van de iPhone 4S. Het aantal verkochte iPads steeg met 21 procent naar 15,4 miljoen exemplaren.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Klein foutje. Apple telt verkochte iPhones, Samsung de aan retail uitgeleverde toestellen. Wereldwijde voorraad moet nog even worden afgetrokken van de 35 miljoen

 

Ik wil wel eens een keer samsung een telefoon zien maken waar mensen voor in de rij gaan staan en laaiend enthousiast maakt. Ze hebben de techniek en het geld: dus vooruit met die geit! Zelf iets maken wat amazing is en geen aftreksels meer! Komop!!

 

Alsof Apple geen aftreksels maakt? Die discussie is al zo ontzettend vaak gevoerd, maar nog blijven de fanboys geloven dat Cupertino origineel is. Droom lekker verder! En een product maken waarvoor mensen in de rij staan, getuigt slechts van het kunnen creƫren van een hype. Het zegt niets over kwaliteit, nut, esthetiek, vooruitstrevendheid of wat dan ook.

 

Dus met een Samsung ben je cooler?

 

Nee, nog niet! Die tijden moeten nog komen als Samsung z'n kopje weer eens gaat gebruiken...

 

Wie geeft er iets om een kwartaal waarin een nieuw product is uitgegeven? Daaruit conclusies trekken, is een beetje dom. Feit blijft dat Samsung over heel 2011 de meeste smartphones heeft verkocht: http://bit.ly/yh0Cwf

 

Nieuwsbrief