Apple vs Samsung: het woord is aan de jury
Nieuws

Apple vs Samsung: het woord is aan de jury

woensdag 22 augustus 2012 18:00

Na vier weken gesteggel in de rechtszaal buigt de jury zich vanavond over het geschil tussen Apple en Samsung.

De advocaten van Apple en Samsung hebben hun slotpleidooien gehouden; nu is het woord aan de jury. De negen juryleden buigen zich vanaf woensdagavond zes uur (Nederlandse tijd) achter gesloten deuren over de zaak tussen beide concurrenten. Hebben de Zuid-Koreanen het ontwerp van de iPhone gejat en heeft een van beide of allebei patentinbreuk gepleegd? Daar gaat het om. Zie ook de Uitlegparty uit de eerste week van de zaak.

Beide kampen hebben ruim drie weken hun best gedaan om de jury te overtuigen. Op dit formulier (pdf) moeten de juryleden noteren welke producten volgens hen inbreuk hebben gemaakt en welke patenten zouden zijn geschonden. De negen juryleden moeten samen tot een oordeel komen, want komt er geen unaniem besluit, dan verklaart de rechter het proces nietig. Die kans is aanwezig. Wanneer we het resultaat weten, is nog onduidelijk. Door de vele onderwerpen kan het nog wel even duren voordat de juryleden eruit zijn. Mogelijk nog deze week.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Poule opzetten? Ik denk dat er niets uitkomt.

 

hahahah, ik heb de moeite genomen om de PDF te openen.
Je zal maar in de jury zitten.

Het is maar goed dat ze in de auto-industrie volwassener omgaan met concurrentie dan Apple.

 

Nieuwsbrief