Apple wil dat Samsung nog eens 700 miljoen extra dokt
Nieuws

Apple wil dat Samsung nog eens 700 miljoen extra dokt

maandag 24 september 2012 07:01

Apple eist dat Samsung 707 miljoen dollar extra aan schadevergoeding betaalt en dat 26 Samsung-toestellen niet meer in de VS verkocht mogen worden.

 

Apple's advocaten voeren de druk op Samsung op na de gewonnen juryzaak in Californië. Daarbij werd Samsung wegens kopiëren van het iPhone-ontwerp en patentinbreuk veroordeeld tot ruim 1 miljard dollar aan schadevergoeding. Maar volgens Apple is dat niet voldoende. Het bedrijf eist nu 707 miljoen extra. Ook aast Cupertino op een importverbod voor 26 Samsung-toestellen die inbreuk hebben gemaakt. 

Apple-advocaten schrijven dat Samsung 'ten koste van Apple's marktaandeel en winsten veel geld heeft verdiend aan de verkoop van 'iPhone-klonen'. Daar moet volgens hen een hogere schadevergoeding tegenover staan de dan huidige 1 miljard dollar. De 707 miljoen dollar extra is opgebouwd uit 400 miljoen voor namaken van ontwerpen, 135 miljoen voor patentschendingen, 121 miljoen voor bijkomende schade en 50 miljoen voor advocaatkosten. 

Samsung heeft de rechter in San Jose vrijdag gevraagd om de rechtszaak helemaal over te doen. Volgens de Samsung-advocaten was het juryvonnis onredelijk en niet gesteund op voldoende bewijs. De advocaten klaagden ook over de beperking van het aantal getuigen en deskundigen door de jury zodat er geen eerlijke rechtspraak mogelijk zou zijn geweest.

Samsung vindt dat de schadevergoeding moet worden verlaagd naar 35 miljoen dollar. Een uitspraak over eventuele importverboden en nieuwe schadevergoedingen volgt pas in december.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief