Architectuur voor in huis
Nieuws

Architectuur voor in huis

dinsdag 14 februari 2012 11:54

Koop een maquette en zet hem als sculptuur in je huis.

Schaalmodellen, schetsen, vormstudies en computer renderings, zijn allemaal te koop in galerie Cityscapes. Daarmee is de galerie de eerste in Nederland die architectuur als beeldende kunst presenteert. Zo heb je voor duizend euro een gesigneerde Rem Koolhaas.

'Architectuur is een volwaardige kunstdiscipline', aldus oprichter en architect Bastaan Gribling. Dus waarom niet een schaalmodel als autonoom sculptuur benaderen? Inderdaad zijn de potloodschetsen soms kunstwerkjes op zichzelf. Of wat dacht je van een maquette van een nog in Oslo te bouwen kantoor van de hand van MVRDV in geel kunststof uit de 3D-printer?

Cityscapes toont ook 'vrij werk' van architecten dat niet gerelateerd is aan een opdracht. Zoals de vijf kartonnen krukjes van Bjarne Mastenbroek (SeARCH) die vijf religies verbeelden. Daarnaast is er ook architectuurfotografie en kunst met architectuur als thema te zien. Cityscapes stond afgelopen weekend op Object Rotterdam.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief