Asus komt met goedkopere Windows 8-tablet
Nieuws

Asus komt met goedkopere Windows 8-tablet

woensdag 24 oktober 2012 11:00

Asus' derde Windows 8-tablet, de Vivo Tab Smart, is ongeveer even duur als de Surface van Microsoft en de 16 gb iPad.

Asus komt met een goedkopere Windows 8-tablet, de Vivo Tab Smart. De tablet heeft een 10,1 inch display, 1366x768 pixel-resolutie, een dual-core Intel-chip, een 8 megapixelcamera en 64 gb opslaggeheugen. Hij werkt met de volledige Windows 8-versie. Asus levert met de Vivo Tab Smart geen keyboarddock mee, maar optioneel verkrijgbaar is een Bluetooth-keyboard in een sleeve. Die cover is met magneetjes aan de tablet te klikken en ook zo te vouwen dat de tablet rechtop kan staan.

De Vivo Tab Smart kost in de VS 499 dollar, dezelfde prijs als de 16 gb iPad en Microsofts Surface. De Microsoft-tablet werkt echter met Windows RT, de gestripte Windows 8 bedoeld voor apparaten met ARM-chips. Windows RT biedt geen ondersteuning voor oude Windows-programma's.

Asus presenteerde begin september al de Vivo Tab met Windows 8 en de Vivo Tab RT, met Windows RT. Het nieuwe Smart-model is goedkoper dan de andere twee, vanwege gebrek aan meegeleverd toetsenbord en ondersteuning voor Wacom-penbediening. De Vivo Tab met 11,6 inch scherm en Intel-chip kost in de VS 799 dollar en wordt geleverd met een keyboarddock. De Vivo Tab RT met Nvidia-chip, 32 gb en keyboarddock kost 599 dollar. Dankzij extra batterij in de dock bieden deze tablets een accuduur tot 19 uur. Die van de Vivo Tab Smart bedraagt 9 uur.

Eerder deze week werd bekend dat Asus de nummer drie is op de Nederlandse tabletmarkt, na Apple en Samsung, met een marktaandeel van slechts 2 procent.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dit wordt interessant. Een 10 inch tablet met volledig Windows 8 voor 499 dollar. En Asus is een prima merk voor tablets.

 

x86 tablets zijn zo kansloos. Zelfs Microsoft weet dat, anders zouden ze geen Windows RT maken.

 

Haha, het is allemaal zo triest, maar eigenlijk ook vooral lachwekkend.

 

Maar wel zonde natuurlijk van al die grondstoffen en energie die gepaard gaan met het de wereld in slingeren van dit soort wanproducten.

 

Die gewone Vivo Tab zie ik wel zitten. Die heeft een Wacom stylus. Dan kun je er tenminste echt zinnige dingen op doen. Lijkt me wel leuk met een volledige Photoshop.

 

Nieuwsbrief