Autographer camera legt je leven intelligent vast
Nieuws

Autographer camera legt je leven intelligent vast

donderdag 27 september 2012 15:20

Deze camera beoordeelt met een vijftal sensoren welke beelden hij moet schieten van je dagelijks leven.

Fitnesstrackers zoals de FitBit en de Jawbone UP vallen onder de Quantified Self-gadgets. Sensoren in de gadget meten bijvoorbeeld je slaappatroon maar ook hoeveel traptredes je hebt beklommen en brengen deze gegevens voor je in kaart. De Autographer camera is wellicht de eerste Quantified Self- gadget die via sensoren je dagelijks leven in beeld kwantificeert.

De minimalistische camera draag je om je nek, zet je op tafel of clip je vast aan je jas of riem. Een vijftal sensoren observeren de wereld om je heen en via slimme software bepaalt de Autographer wanneer de wereld om je heen boeiend genoeg is om een foto te nemen. Het is dus niet de zoveelste camera die via timelapse precies om de zoveel tijd een foto neemt. Nee, er moet kennelijk iets gebeuren waardoor de versnellingsmeter, thermometer, lichtsensor of de magnometer iets duidt dat de moeite waard is.

De website van Autographer is er nogal vaag over hoe dat precies werkt maar een voorbeeld is de infraroodsensor die beweging kan registreren. Wellicht neemt de Autographer een foto als iemand op je af komt lopen en dichtbij genoeg is.

Het formaat van de Autographer heeft iets weg van de Apple iPod nano. Hij weegt 58 gram, is 23mm dik, heeft een kleine OLED display die de modus aangeeft en schiet 5 megapixelfoto’s. Hij heeft een groothoeklens van 136 graden, GPS voor geotaggen en 8gb aan intern geheugen. De Autographer seint foto’s over naar je smartphone via bluetooth. Er is tevens een desktopversie van de software beschikbaar. Uiteraard kan je al je foto’s filteren op de metadata van de vijf sensoren en de GPS.

Dat zal ook wel hard nodig zijn want de vraag is maar hoe intelligent de Autographer foto’s neemt. Hoe dan ook, de kans is groot dat je aan het eind van de dag fors moet schiften tussen allerlei foto’s waar je niks mee kan. Maar toch, het idee is leuk. Het prijskaartje echter niet. De Autographer gaat namelijk in de UK in november voor 500 euro over de toonbank. Of de slimme camera ook in Nederland verkrijgbaar komt, is onbekend.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief