Automatische wallpaper Satellite Eyes is net Nederland van Boven
Nieuws

Automatische wallpaper Satellite Eyes is net Nederland van Boven

woensdag 20 juni 2012 16:49

Satellite Eyes maakt van je wallpaper een live raam. Waar je ook bent, je ziet je omgeving steeds van boven.

Mooie, nieuwe wallpapers voor je laptop zijn tof. Maar zelf dat moois uitzoeken, komt er vaak niet van. Gelukkig zijn er apps als Kuvva die je zonder moeite toch een mooie wallpaper geven. Ontwikkelaar Tom Taylor heeft een heel toffe variant op die zelfstandig updatende wallpaper bedacht.

Hoewel, dat hangt er helemaal vanaf of je op veel verschillende plekken werkt. Satellite Eyes laat namelijk een satellietafbeelding zien van de plek waar je op dat moment zit. Dat kan een hele rechttoe, rechtaan versie zijn, afkomstig van Microsofts Bing Maps of OpenStreetMap. Minder accuraat maar visueel een stuk aantrekkelijker zijn de aquarel landkaarten van de hand van designbureau Stamen.

De app is er voor Mac OS X en update je wallpaper automatisch wanneer je van locatie verandert. Je kan aangeven of je wilt inzoomen tot straatniveau of dat je toch liever de hele regio, stad of buurt ziet. Om je positie te bepalen gebruikt Satellite Eyes de locatievoorzieningen van OS X.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief