Baas Google Ventures: startups wachten veel te lang met beursgang
Nieuws

Baas Google Ventures: startups wachten veel te lang met beursgang

dinsdag 08 december 2015 09:49

Google's investeringstak Google Ventures vindt de markt voor tech-startups inmiddels oververhit.

Volgens Bill Maris, hoofd van Google Ventures, wachten start-ups veel te lang met een beursnotering. "Ik zie bedrijven die weigeren een beursnotering aan te vragen, om redenen die ik nauwelijks begrijpen", zegt Maris tegen The Wall Street Journal.

Voor veel jonge technologiebedrijven zal het volgend jaar lastiger worden om geld op te halen bij een nieuwe private investeringsronde, waarschuwt Maris. "Er is minder geld, meer angst en meer voorzichtigheid", verklaart hij tegenover de Financial Times.

Veel geld verliezen

Het gevolg daarvan kan zijn dat de torenhoge waarderingen voor bedrijven als Uber, Airbnb en Snapchat bij een volgende investeringsronde onder druk komen te staan. "Sommige bedrijven leggen de lat zo hoog dat ze het zichzelf erg moeilijk maken", meent Maris, die zelf onder meer geld stak in Uber. "Dat gaat gevolgen hebben: sommige bedrijven zullen veel geld verliezen."

Ook Google Ventures zelf investeert al minder in tech start-ups, omdat er zoveel moet worden betaald voor een aandeel in dergelijke bedrijven. "Ik denk dat er minder mogelijkheden zijn", oordeelt Maris.

Lees ook:

'Een zeepbel? Tech-aandelen zijn juist ondergewaardeerd'

In Silicon Valley is het weer 1999

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief