Ballmer heeft reuzentablet aan de muur
Nieuws

Ballmer heeft reuzentablet aan de muur

maandag 28 mei 2012 08:23

Microsoft-baas Steve Ballmer gebruikt op kantoor een 80 inch Windows 8-tablet aan de muur als vervanger van zijn pc en mobiel.

Steve Ballmer gebruikt op kantoor een 80 inch tablet die werkt met Windows. Dat heeft Microsofts vice president Frank Shaw verklapt aan Wired. Dat Ballmer zo'n reusachtige tablet gebruikt is voor te stellen gezien zijn imposante gestalte en handen als kolenschoppen. De Microsoft-baas gebruikt de megatablet als een whiteboard en schrijft er ook mails mee. Het apparaat komt uiteindelijk op de markt, aldus Shaw.

In Las Vegas toonde Sharp al een Aquos Board-touchscreen van 80 inch, maar volgens Shaw is het model dat Ballmer gebruikt afkomstig van een andere fabrikant. De reuzentablet werkt met Windows 8, dat zowel op kleine tablets als laptops en pc's moet kunnen werken. Windows 8 verschijnt later dit jaar, maar een exacte introductiedatum is er nog altijd niet.

De wandtablet is wellicht niet bedoeld voor gewone consumenten. Dat geldt immers ook voor Microsofts Surface-aanraaktafel, die zo prijzig is dat hij alleen voor zakelijk gebruik interessant is. Shaw voorziet een toekomst zonder 'domme' schermen: elk scherm wordt de komende jaren aanraakgevoelig volgens hem of heeft een computer ingebouwd. Het leidt ook tot schermen zo groot als bijna de hele muur.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Nou ja, voor grootse visies moet je ook een groot scherm hebben, zullen we maar zeggen

 

pictures or it didnt happen ; )

lijkt me wel gaaf om te zien maar ik zou toch mijn toetsenbord niet kwijt willen als ik moet mailen of tekst verwerken

 

Hoezo?
Praat jij nog niet tegen je PC ?!!

 

Ik heb geen pc, maar ken mensen die die fout wel hebben gemaakt. Die praten er ook niet tegen maar schelden des te meer ;)

 

Nieuwsbrief