Band met eerste webfoto speelde laatste gig
Nieuws

Band met eerste webfoto speelde laatste gig

dinsdag 24 juli 2012 07:12

Zaterdag speelde Les Horribles Cernettes hun laatste gig. De foto van de band was waarschijnlijk de eerste foto ooit op het web.Hoewel het niet met honderd procent zeker is dat de foto van Les Horribles Cernettes de eerste op het web gepubliceerde foto was, bestaat er wel een grote kans dat het wel waar is. De foto van de vrouwenband werd namelijk op 18 juli 1992 door wetenschapper Tim Berners-Lee, de uitvinder van het web geupload. Hij werkte in het Cern Laboratorium in Geneve en was fan van de band. Niet zo verwonderlijk, want de band was opgericht in 1990 door Michele de Gennaro die in het Cern Laboratorium in Geneve werkte als grafisch ontwerper.

De band ontleent zijn naam Les Horribles Cernettes aan de initialen van de Large Hadron Collider, de deeltjesversneller die de fundamenten van de fysica onderzoekt. De band was zeer populair onder de Cern wetenschappers mede omdat de vrouwen klassieke zestiger jaren popliedjes zongen, maar ook met eigen nummers zoals Microwave Love, Liquid Nitrogen, Collider en My Sweetheart is a Nobel Prize de wetenschappers vermaakten.

Er is nogal wat te doen over de claim dat hun band foto de eerste zou zijn geweest. De Cernettes zeggen ook dat niemand dat precies weet, maar dat die bandfoto  het web veranderde van een platform voor het uitwisselen van wetenschappelijke documentatie tot het medium wat het nu is. Zaterdag speelde de band tijdens het Cern-muziekfestival en het was naar zeggen hun allerlaatste optreden.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Hoe kun je nou weer fan zijn van deze "Band". En een Cern-muziekfestival? Dacht dat wetenschappers slim waren ;)

 

Nieuwsbrief