Bang en Olufsen bouwt Play-lijn uit met tv en iPad-speaker
Nieuws

Bang en Olufsen bouwt Play-lijn uit met tv en iPad-speaker

donderdag 03 mei 2012 16:31

Na de Beolit 12 volgt een flexibele tv, een audiocase voor de iPad en een nieuwe versie van de BeoSound 8.

Bang & Olufsen startte onlangs met het submerk B&O Play om zijn audioproducten voor een groter publiek beschikbaar te maken. Lees, betaalbaarder en wat speelser. B&O Play had met het eerste product, de Airplay-speaker Beolit 12, een geslaagde start. Nu wordt de lijn uitgebreid met een tv, een geluidssysteem voor de iPad en een nieuwe versie van de BeoSound 8.

De BeoPlay A3 is een speaker en houder voor de iPad. Het wigvormige zware frame is afgewerkt met aluminium en kan staand of liggend worden gebruikt. De speaker heeft een afmeting van 36 x 21 x 7 cm en weegt zo'n 1,3 kilo. De batterijen gaan 5 uur mee voor ze weer moeten worden opgeladen. Sluit je de A3 op het stroomnet aan, dan wordt niet alleen de batterij van de speaker maar ook die van de iPad opgeladen.

In de A3 zijn vier speakers ingebouwd die werken volgens B&O's 'adaptive stereo orientation'. Dat betekent dat het apparaat weet in welke stand hij staat, en afhankelijk van deze positie de juiste van de vier speakers activeert. De BeoPlay A3 is alleen verkrijgbaar in het zwart en vanaf mei verkrijgbaar voor 549 euro.

De eerste tv in de Play-lijn, de BeoPlay V1, heeft door een metalen standaard eenzelfde wigvormig ontwerp als de A3. Door het frame kun je de tv overal neerzetten, maar aan de wand hangen kan natuurlijk ook. De led-tv heeft aan de achterkant een uitsparing waar je bijvoorbeeld je Apple TV in kunt plaatsen en beschikt over aansluitingen voor set-top box, gaming consoles, Blu-ray spelers, Apple TV, NAS servers en harde schijven.

De V1 is er in zwart of wit en in 32 of 40 inch. Als fleurig extraatje kun je het textiel van de luidspreker-cover verwisselen voor de kleuren rood, geel, groen, zilver en donkergrijs. Vanaf 2 mei beschikbaar voor 2399 euro.

BeoSound 8 is tot nu toe het meest succesvolle geluidssysteem van B&O. Het audiosysteem heet voortaan BeoPlay A8 en heeft een kleine uitbreiding gekregen: Apple Airplay waarmee eenvoudig draadloos muziek te streamen is en een afneembare Apple docking-connector. Deze zomer beschikbaar in wit en zwart voor 1149 euro.

Nieuwsbrief