BBC Playlister wordt de muzikale variant van iPlayer
Nieuws

BBC Playlister wordt de muzikale variant van iPlayer

woensdag 03 oktober 2012 16:13

De Britse BBC komt binnenkort met een nieuwe online muziekdienst, die in eigen land gratis is.

De Britse publieke omroep wil een muziekdienst lanceren, schrijft de krant The Telegraph. De dienst, die Playlister zou gaan heten, komt waarschijnlijk gratis beschikbaar voor Britten die kijk- en luistergeld hebben betaald. Het zal deels bestaan uit het eigen muziekarchief van de BBC. Of Playlister ook internationaal beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

De BBC wil volgens The Telegraph over de rechten deals sluiten met bestaande online muziekaanbieders, zoals Deezer, Spotify en Apple. De naam van de dienst suggereert dat de nadruk komt te liggen op de functie om afspeellijsten te vinden en te maken.

BBC's iPlayer, de 'Uitzending Gemist' voor tv-programma, is al wel internationaal beschikbaar. In Nederland werkt iPlayer via de iPad-app met een abonnement. Playlister kan de muziekvariant op iPlayer worden met behulp van BBC's radio-archief. Pas eind dit jaar of begin 2013 zal BBC Playlister van start gaan.

Het bericht over de nieuwe muziekdienst komt naar buiten nadat vorige week uitlekte dat Apple werkt aan een nieuwe gepersonaliseerde radiodienst. Die komt er voorlopig vanwege stroeve onderhandelingen over royalty's nog niet. Intussen werkt Spotify hard aan een nieuwe versie die ook eindelijk via het web werkt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief