Beatles nog altijd niet naar iTunes
Nieuws

Beatles nog altijd niet naar iTunes

woensdag 09 september 2009 10:20

Prima, opgepoetste Beatles, maar wanneer kunnen we ze downloaden? Nou, nog niet.

Het was even zoeken, maar de laatste keer dat luidkeels werd geroepen dat muziek van The Beatles eindelijk via iTunes beschikbaar zou zijn dateert van oktober vorig jaar. Tot nu, tenminste, want de release van de dubbele geremasterde cd-box en Beatles Rock Band gaf natuurlijk aanleiding voor nieuwe speculaties.

Maar nee hoor: Paul McCarney zegt tegen NME dat platenmaatschappij EMI nog dwars ligt. Hij zegt echter om het probleem heen te hebben gemanoeuvreerd doordat je in Rockband tegen betaling extra Beatles-liedjes kunt downloaden.

Dat zullen veel fans echter wat omslachtig vinden. Digital Music News meldt dat de volledige geremasterde Remasters-set al via torrentsites is te vinden, en een kijkje bij Demonoid bevestigt dat. Al is de vraag of de opgepoetste cd's beter klinken dan het origineel zonder high-end geluidsinstallatie - en dan heb je natuurlijk ook iets minder aan mp3. Bij De Wereld Draait Door (zie onder) was het verschil in elk geval niet hoorbaar. Maar ja, echte fans kopen √°lles.

Reacties

De boxen waren eind vorige week al beschikbaar via de betere torrentboer... en EMI denkt dat legale downloads piraterij zullen aanmoedigen.

De iTunes Store versie zal over een paar maanden wel volgen, eerst boxen en cd's verkopen, daarna pas losse nummers. Apple heeft hun iPod/iTunes 'event' (vanaf 19.00 nl tijd) niet voor niets de titel van een Stones nummer gegeven.

 

de gelekte Remasters op torrentsites zijn ook al in FLAC te vinden. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je met minder dan cd kwaliteit te maken hebt.

 

The Beatles zullen nooit op iTunes komen. 1. Paul McCartney willen dat niet en mochten ze dat wel doen en de hele mikmak ineens online komen dan vullen The Beatles de drie opvolgende maanden alle charts in de wereld. Weet niet of iedereen daar zo blij mee is.

 

Beste Jaap, jij bent in elk artikel zo negatief, waarom is dat? Het maakt de artikelen op de homepage niet erg aantrekkelijk om te lezen.

gr

 

Klinkt als het toppunt van onzin. Eerst re-masteren en dan als mp3 aanbieden.

 

Aan bovenstaande downloaders,
die torrent bevatten slechts de remasters van 87....

Ik ga zelf lekker sparen voor de monoset van deze box, hopelijk klinktie een beetje helder. Alle mono's die nu nog te vinden zijn klinken veel te warm/wollig.

 

Nieuwsbrief