Bedienen zonder aanraken op Sony Xperia Sola
Nieuws

Bedienen zonder aanraken op Sony Xperia Sola

dinsdag 13 maart 2012 14:47

Het touchscreen reageert ook als de vinger voor in plaats van op het scherm wordt gehouden.

Sony kondigde dinsdag de Xperia Sola aan, een nieuwe Android-smartphone met 'floating touch'-navigatie. Dat betekent dat voor sommige functies je alleen maar je vinger boven het scherm hoeft te houden in plaats van het aan te raken.

De nieuwe navigatiemethode werkt nog alleen in de webbrowser: "Met deze technologie kan de consument op het web browsen door een vinger boven het scherm te bewegen, waardoor deze functioneert als bewegende cursor, zonder het scherm aan te raken. Zodra de gewenste link is gevonden, kan deze worden gemarkeerd en met een klik worden geladen." Sony hoopt dat ontwikkelaars apps gaan maken die met de nieuwe navigatiemethode werken.

De Sola heeft een 3,7 inch scherm, een 1 Ghz-chip en ondersteunt 3d surround sound. Het toestel biedt toegang tot het Sony Entertainment Network met muziek en films, al werkt de videodienst pas in de tweede helft van het jaar. Hij werkt vanaf de start nog met het oude Android 2.3, die in de zomer is te upgraden naar Android 4.0.

De Sola ondersteunt ook NFC-chips en Sony's SmartTags, waarmee door de telefoon tegen zo'n sticker te houden automatisch allerlei instellingen zijn aan te passen. De Xperia Sola is vanaf eind april te koop in zwart, wit en rood voor 319 euro.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Met een zwevende vinger heb je geen feedback waar je vinger zich bevind. Dit wil niet zeggen dat het niet werkt, maar dat het ongemakkelijk kan aanvoelen bij de bediening van het toestel, denk ik.

 

Nieuwsbrief