Bewaar als: het kan weer in Mountain Lion… met een beetje moeite
Nieuws

Bewaar als: het kan weer in Mountain Lion… met een beetje moeite

woensdag 01 augustus 2012 08:45

Met de nieuwste OS X is ‘Bewaar als’ gelukkig weer terug. Met een beetje huisvlijt maak je alles weer zoals het hoort.

In OS X Lion introduceerde Apple vorig jaar de functie ‘resume’. Handig: zelfs als je zonder op te slaan een programma sluit, blijft alles bewaard. Groot nadeel waren de rare menu opties ‘Bewaar een versie’, ‘Bewaar een kopie’ en ’Dupliceer’ die je er voor terugkreeg. Ontzettend verwarrend, zeker omdat ‘Bewaar als’ verdwenen was. In Mountain Lion is dat gelukkig weer terug, maar wel onder een vreemde voorwaarde.

Standaard kun je namelijk alleen maar ‘Bewaar als’ kiezen wanneer je met option/alt ingedrukt op Archief/File klikt. TUAW heeft echter een simpele oplossing gevonden om ‘Bewaar als’ weer te laten werken zoals het hoort. Mét sneltoets. Voor het gemak heb ik de handelingen even naar het Nederlands vertaald. 

Je opent Systeemvoorkeuren en gaat naar Toetsenbord. Daar kies je bovenaan voor Toetscombinaties. Vervolgens klik je in de zijbalk links op Programma’s. Dan selecteer je Alle Programma’s en druk je op het plusje onderaan. Vul bij menunaam Dupliceer in en kies een willekeurige toetscombinatie. 

Klik nogmaals op het plusje en vul bij menunaam nu Bewaar als… in (let op: maak de drie puntjes met option/alt + dubbelepunt, anders werkt het niet). Neem als toetscombinatie Shift-Command-S en alles is weer ‘zoals het hoort’. Bewaar als is nu in je hele systeem weer net als vroeger zonder option/alt in te hoeven drukken onder Archief te vinden.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Goed dat je het vertaald hebt!!...dit is precies de reden dat ik mijn mac in het engels heb staan... Als je een walktrough in het engels naar het nl probeert te volgen ben je soms uren bezig , puur en alleen omdat eenzelfde functie een totaal onnavolgbare naam heeft gekregen in het nl

 

Heb de mijne voor de gelegenheid idd ook op Nederlands gezet :p

Maar graag gedaan!

 

Nieuwsbrief