Beweeg je scherm voor 360-graden-panorama

maandag 08 oktober 2007 18:00

Notebooks en mobiele apparaten hebben steeds vaker ingebouwde bewegingssensors.

Een voorbeeld van een leuke toepassing daarvan toonde Aldo Hoeben van fieldOfView me tijdens de Bright-borrel afgelopen vrijdag. Door een mini-accelerometer in te pluggen in een tablet-notebook kan je een 360-graden-foto bekijken door het scherm te bewegen. Dat ziet er cool uit. Met een sensor in de audio-ingang van een Playstation Portable werkt het ook. Hoeben gebruikt hiervoor zijn SPi-V-engine gebaseerd op Adobe Shockwave. Met één beweging toverde hij ook een Google Map-kaart van de locatie van de panorama tevoorschijn. Pongen op de PSP met bewegingen kan ook. Foto's én filmpje na de klik.

En Ianus Keller maakte ook een filmpje hiervan:Accelloremetered panorama from For Inspiration Only on Vimeo.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dit vraagt eigenlijk om een video.
 
Daar heb je gelijk in, sorry. De volgende keer druk ik de video knop in!
 
Filmpje van Ianus toegevoegd!
 
Een paar weken geleden was ik in het Atomium in Brussel en daar hadden ze een soortgelijke applicatie. Zag er erg strak uit, dus zo heel nieuw is het idee volgens mij ook niet
 
Hoe kan je die SPi-V op je psp zetten??
 

Erg gaaf ding, wanneer komtie op de markt?

 

Het heeft er niet zoveel mee te maken, maar wie een MacBook heeft: leuke dingen met je <a href="http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/07/24/pong-on-your-macboo... Motion Sensor</a>, en voor <a href="http://futurefeeder.com/index.php/archives/2007/01/02/tilt-scream-pong/"... SCREAM Pong</a> wordt zelfs je microfoon bij de besturing gebruikt :-)

 

Nieuwsbrief