Bijna geen enkele Nederlandse iPhone-bezitter stapt over
Nieuws

Bijna geen enkele Nederlandse iPhone-bezitter stapt over

dinsdag 11 september 2012 16:45

Bijna alle Nederlandse iPhone-gebruikers blijven de iPhone trouw: 95 procent kiest hierna weer voor de Apple-smartphone.

Dat blijkt volgens T-Mobile uit een onderzoek door bureau Memo2 onder een kleine duizend iPhone-klanten. Ruim de helft van de Nederlandse iPhone-gebruikers zegt na de aanschaf van het toestel meer contact met familie en vrienden te hebben. Ze gebruiken minder vaak laptops (55%), fotocamera's (52%) en lezen minder kranten. Een vijfde zegt minder tv te kijken na de komst van de iPhone.

Een kwart van de Nederlandse iPhone-bezitters besteedt twee tot vier uur per dag aan de smartphone en vijftien procent spendeert zelfs dagelijks meer dan vier uur aan de iPhone. Naast de standaardfuncties (internet, bellen, sms’en) zijn fotograferen (57%), bijhouden sociale netwerken (56%) en iMessaging (46%) favoriet. Een op de drie iPhone-bezitters zou niet meer zonder gps-navigatie kunnen.

Vrouwen maken vaker dan mannen gebruik maken van sociale apps (73%) en games (57%). Mannen zijn meer fan van informatieve apps zoals nieuws (75%), weer en verkeer (70%). Bijna de helft van de mannen vindt dat het combineren van werk en privé makkelijker is geworden door de iPhone.

In de nieuwe Bright 47 geven we tips over wat je moet doen bij de overstap van iPhone naar Android, en vice versa.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

dan ken ik onevenredig veel mensen die overstappen....

 

Ik stap over! Ik wil een actueler homescreen dus laat maar komen die nokia lumia 920!

 

gek, de drie iPhone gebruikers in mijn familie zijn allemaal overgestapt naar Android...

 

Komt door jouw goede invloeden ;)

 

Niemand in m'n vrienden- en familiekring stapt over. Er zijn 2 twijfelaars, waaronder ikzelf. Reden daarvoor is dat we geen reden zien om over te stappen op een nieuwe iPhone, omdat de 4(S) 't nog prima doet.

Niet alleen de iPhone werkt fijn. Ook de iCloud waarin het ding hangt werkt prettig. iOS/iCloud is gewoon een heel stabiel platform en da's 't belangrijkst.

 

wat een drama is die android zeg batterij zuipert...

 

Oke. Ik zal even overdrijven nu (net als jij, Civic) : "Ja logisch is de Iphone zuiniger met de batterij. Geen wonder met een 1,3" inch scherm"

Grootte van het scherm is de grootste batterij slurper. En iedereen weet dat de Iphone al jaren "stilstond" met de scherm grootte. Apple ziet nu ook in dat ze niet achter kunnen blijven en zal een 4" introduceren wat overigens nog steeds fors achterblijft met bijna alle Android phones.
Keuze is daarom simpel: Of een groter scherm waardoor bv internetpagina's beter te zien zijn. Wel vaker opladen (Ruim 1 dag gemakkelijk haalbaar overigens) OF een kleiner scherm, met meer pinch to zoom werk, maar minder vaak opladen.

 

In benchmarks komt jouw Note het beste uit veel benchmarks. Misschien moet je eens vraagtekens gaan zetten bij de manier waarop je je GSM gebruikt want die problemen ga je zeer zeker ook ondervinden bij een iPhone.

 

Ben ruim een jaar overgestapt van iPhone 3G naar HTC Sensation, het Android vlaggenschip op dat moment. Wat een spijt! Het is onstabiel, niet logisch, SD kaartjes raken op onverklaarbare wijze corrupt, netwerk is niet bereikbaar (alleen herstart helpt dan nog), etc. etc. Echt een drama.
Ik ga zsm terug naar de iPhone, hopelijk komt er morgen een mooi nieuw model op de markt...

 

Het is nooit een vlaggenschip geweest. Je zal zelf wel zonder verstand van zaken hebben zitten prutsen. SD kaartjes raken zelden corrupt.

Veel iphone gebruikers stappen niet over omdat ze domweg onbekend zijn met de uitgebreide mogelijkheden en vrijheden van Android.
Als ze daar eenmaal overheen zijn keren ze nooit meer terug naar die benauwde omgeving die alleen door een sleutelgat te bekijken is.
Nee, geloofwaardig is je verhaal niet flater.

 

De htc sensation kreeg al heel snel een opvolger en dat was niet voor niets. Je hebt dus kennis gemaakt met een minder goed toestel en een gebrekkige implementatie van Android door HTC. Wellicht had je een goede customrom kunnen installeren en was je toestel naar een echt vlaggeschip gegaan.
Mensen zijn vaak huiverig voor het installeren van een customrom en dat is niet geheel onterecht. Maar verdiep je je er een beetje in dan is het goed te doen. Ik ervaar het juist als een leuke bezigheid.

 
afbeelding van M@xi on Android

@Flater HTC Sensation is zeeker niet meer vlaggenschip hoor.

 

Ik ken geen enkele overstapper van de iPhone naar een ander platform. Ik zie alleen maar meer mensen overstappen van het BlackBerry platform naar iPhone maar ook van het Android platform naar de iPhone omdat men het onstabiele OS zat is. En ook omdat het iOS platform veiliger is en er mooier uit ziet. En iOS is zuiniger met de batterij...

 

Mooier? Ik vind anders de interface zoals ik hem nu heb op mijn prive Samsung S3 een stuk mooier en fijner dan mijn zakelijke Iphone. Waarbij de S3 ook nog een stuk langer mee gaat qua batterij duur.
Qua stabilteit zijn ze hetzelfde wel, op beide platformen 2 keer een vastlopen gehad.. Qua veiligheid wint iOS op papier, maar aangezien ik avast draai op de Samsung en gewoon in de gaten hou wat ik installeer, vind ik dat een non-issue.

 

Ik denk als je al je muziek in je itunes hebt staan iCloud hebt lopen etc het niet meer zo voor de hand ligt om over te stappen?

 

Samsung levert een app waarmee je makkelijker kunt overstappen. David had er een artikeltje over als ik me niet vergis.

 

@jkn, ios zuipt geen 30% batterij in een avond weg omdat je ff wifi en gps ben vergeten uit te zetten, terwijl je mobiel in standby staat... En ja ik heb een galaxy note .. Noodgedwongen een power battery besteld waardoor de mobiel veranderd is in een baksteen.. En ja ik kan ook geen hoes meer vinden waar die in past...

 

Ik ben 2,5 jaar geleden overgestapt van een iphone 3g naar een htc desire (toen het top model). De aanpasbaarheid van de homescreens vind ik nog steeds een grote plus maar dan heb je mijns inziens alle voordelen gehad. Inconsequent en onnodig moeilijke UI. Apps gemaakt voor Android zijn meer dan eens slechter dan de iOS versie. Zoals eerder gezegd haperende sd kaart, totaal willkeurige crashes (niet heel vaak maar toch), matige hardware van HTC, knopjes functioneren niet meer goed, verkleuring in de behuizing maar aan de andere kant wel stoot en kras vaster. Ik ben absoluut geen Android hater maar ik kan desondanks niet wachten op de nieuwe iPhone. 2,5 jaar Android was voor mij wel genoeg.

 

Ik zit al een tijdje op Android (diverse modellen gehad, nu GS2). Daarvoor iphone3 gehad en daarvoor zelfs windows mobile (tsja..).

Grote voordeel: super configurabel. Grote nadeel: OS lijkt per update instabieler te worden, en batteryverbruik steeds dramatischer.

Regelmatig moet ik reset doen, omdat hij zo heet wordt (terwijl op standby) dat bijna niet vast te houden. En laatste 30% trekt ie er vaak binnen no-time door.
Erg jammer, ik ben voor open systeem, maar op deze manier draait Android zichzelf de nek om!

Vrees dus dat ook ik overga naar de iphone5.

 

haha, realiseer me net dat als geen enkele iphone bezitter overstapt, de gemiddelde iphone bezitter dus helemaal geen oordeel kan vellen over of iets rommelig is of weet ik wat; ze hebben er geen ervaring mee!

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Voor batterijproblemen met een Android toestel zie http://www.bright.nl/top-5-energiebesparende-tips-voor-android

 

Ik heb 200+ apps op mijn 2 jaar oude sgs. Wanneer ik hem smorgens oplaad en er, zeg gemiddeld 1 uur gebruikt op de dag dan loopt hij misschien 6 a 8% terug. Savond wanneer ik thuis kom zit ik altijd boven de 90%

Je komt vervolgens met een linkje van een collega die tips geeft over energie slurpende apps en functionaliteiten die net zo goed betrekking hebben op een iPhone (behalve dan die custom-rom tip want dat is alleen dromen).
Snap niet goed dat jij je ogen niet uit je kop schaamt of ben je werkelijk al zover heen?

 

Android mensen, niet zo zuur zijn. Feit is dat mijn inmiddels 3 jaar oude 3GS nog prima snort en echt nog prima mee kan qua snelheid functionaliteit etc.

Dat zie ik niet snel met een ander OS/toestel gebeuren

 

Als ik 2 van mijn collega's mag geloven balen ze van hun 3GS. Maar goed de jouwe is natuurlijk veeeeel beter :)

 

Ja leuk al die verhaaltjes van mijn 3 collega's dit, mijn buurman dat. Alsof dat representatief is?? Ik heb hier 5 collega's die superblij zijn met hun iPhone, het gemak hoe alles werkt.
Het blijft lastig he om te lezen dat zeer veel mensen, miljoenen gewoon blij zijn met hun iPhone. Maak je niet zo druk en probeer geen jehova getuige te zijn om mensen om te praten. Miljoenen zijn blij met een iPhone, miljoenen willen wat anders. Prima toch.

 

Jehova? Jij bent grappig. Ik verkondig niet het apple-evangelie. Het zal mij een worst zijn namelijk of iemand android wilt of niet. Zoals je in een van deze posts van mij kunt lezen (ja ja voor jouw post) vond ik de keuze van een Nokia lumia een goeie keuze. Dat staat toch loodrecht op jou ideeën over mij zou ik zeggen. Dat maakt het verschil tussen apple fanboys en mij.
En als je toch dol bent op cijfertjes: er zijn inmiddels een half miljard Android registraties en Samsung alleen al verkoopt 2x zoveel telefoons dan Apple. Ik zie Apple echt niet als een bedreiging :)

 

onzin,,,ik werk bij een telefoon Repratie center, en veel mensen zijn overgestapt vanwege de Itunes..tip voor de mensen de iphone gebruiken..gebruik een keer een android toestel en zie zelf hoe beter is zonder de shit itunes.

 

Vanwege iTunes overgestapt??? Je hoeft iTunes helemaal niet te gebruiken als je dat niet wilt.

 

En hoe wil je anders muziek op je telefoon zetten zonder iTunes?

 

via bijvoorbeeld Mediamonkey.

 

Handige tip thanks, kan ik iTunes eraf gooien. Maar je blijft aangewezen op een media manager dus. Android (in mijn ervaring) is aansluiten en je muziek rechtstreeks kopieren.

 

Met een Jailbreak kun je volgens mij net als Android er rechtstreeks muziek op gooien zonder een programmaatje.

 

Met een Jailbreak kun je volgens mij net als Android er rechtstreeks muziek op gooien zonder een programmaatje.

 

Iets wat structureel over het hoofd gezien wordt is de enorme prijsverschillen. Je koopt echt een heel leuk toestel voor minder dan 100,00 (zeg een Samsung Gio prepaid T-mobile). Die kan vervolgens alles wat ook een iPhone kan, flexibeler en meer open.

Denk dat je de kop van het artikel beter had kunnen noemen "Onbekend maakt onbemind"

 

Ben bij de introductie van de Lumia 800 overgestapt en bevalt me prima.

 

Van iPhone naar windows Phone is al een hele verbetering qua flexibiliteit. Prima keuze.

 

Inderdaad, wat zijn de Android mensen hier zuur.
Zelfs nu moeten ze tegen een onderzoek in gaan omdat het ze niet aanstaat..en dan de Apple mensen fanboys noemen. Zal allemaal wel.
Ik heb jaren een iPhone gehad en nu een jaar de Galaxy SII en of het nu aan mij ligt of aan het toestel maakt me niet uit, maar ik wil terug naar de iPhone.
Inderdaad lang zo stabiel niet als een iPhone, de apps zijn van veel minder kwaliteit en veel apps ook gewoon niet te vinden die ik bij de iPhone wel gebruikte.

Ik vind Android/Touchwiz ook gewoon stuk minder fijn werken, onoverzichtelijk.
Batterij gaat sinds mijn laatste update ook steeds sneller leeg. Als ik hem op standby heb en wifi ofzo aan heb slurpt hij hem leeg terwijl ik niks doe. Bij de iPhone van mijn vriendin gaat er in standby tijd bijna niks vanaf..niet normaal.

Maar he, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en verwachtingen van een toestel, dat is prima toch. Ik heb nu Android geprobeerd omdat ik er nieuwsgierig naar was en het wilde proberen..het is mij tegengevallen, een ander vind het wel goed.

Maar deze jongen gaat zo snel mogelijk terug naar de iPhone.

 

Al denk ik dat veel mensen bij iphone blijven, diegene die ze nu hebben, vind ik een onderzoek onder nog geen 1000 mensen nauwelijks representatief om een stelling te maken dat heel Nederland er zo over denkt. Ik ken mensen die de overstap hebben gemaakt van iphone naar android en andersom. Of willen overstappen op Windows 8. Met allemaal legitieme redenen.

Overigens als je touchwiz niks vindt, kijk eens in de playstore, meer dan genoeg vervangers voor de touchwiz interface zoals Go launcher Ex. Gratis en zonder root toegang te installeren als vervanger van je touchwiz.

Qua batterij duur zou dat verbetering moeten geven na de jelly bean update waar de SII nog voor in aanmerking komt.

 

Alhoewel ik de SGS3 al erg vloeiend vond onder ICS vraag ik me af of je na de update naar JB merkbaar een verbetering kon waar nemen in souplesse. Ik heb begrepen dat project-butter buiten de hogere framerate ook de prioritering anders geregeld heeft waardoor de GUI altijd voorrang heeft op achtergrondtaken. Is dit merkbaar?

 

Nu draai ik nog geen JB op mn S3 maar mijn zus draait het al wel op haar Nexus en ik moet zeggen, erg veel vooruitgang. Alles is een stuk vloeiender en geen enkele hapering meer. Maar met ICS heb ik al geen enkele hapering op mijn S3.

 

Ben benieuwd wanneer de eerste echt stabiele customrom JB's voor mijn SGS komen. Ik ga er zeker eentje proberen.

 

Het is wel erg makkelijk om mensen zuur te noemen als je het niet eens bent met hun verweer.

Wat jij ervaart met de iPhone van je vriendin heb ik met mijn Android toestel. Wanneer ik hem een dag op standby heb merk ik bijna niets van terugloop.
Gebruik ik hem overdag ongeveer 1 uur dan loopt hij 6-8% terug. Voor mij zijn er erg veel meer aspecten waarom absoluut nooit een iPhone zou willen. Maar zoals je zegt: ieder zijn keus.

 

Ik heb nu een iPhone 4 al een paar jaar, daarvoor een 3GS en toch overweeg ik om straks over te stappen naar de Lumia 920.

Dat heeft niets met iOS te maken oid, maar ik wil weer eens wat anders. Apple begint wat saai te worden. Het heeft weinig innovaties meer. Het is veel van hetzelfde. Bovendien heeft iedereen al een iPhone en ik mag graag dwars tegen de stroom inzwemmen, dus doe mij maar een Windows 8 telefoon. Ben ik ook van dat eeuwige fanboy geneuzel af... haha... :-D

Maar ik ben toch stiekem ook wel benieuwd naar de nieuwe iPhone.

 

Iedereen heeft al een iPhone?? Lees net dat meer mensen een Samsung hebben.
Sommigen doen wel alsof je met de meute meeloopt als je een iPhone hebt, maar dat is totaal niet waar.
Er zijn veel meer Android-toestellen in omloop. Logisch ook, die zijn veel goedkoper te krijgen.
Veel scholieren/jeugd kunnen zich een Android nog wel veroorloven. En daar bedoel ik niks mee, maar dat is natuurlijk wel zo.

 

Na jarenlange diepgaande analyses van alle argumenten over welk mobiel OS nou het beste is, heb ik het antwoord gevonden...

De beste smartphone is de smartphone die jij het beste vindt... Meer kan ik er niet van maken.

 

Absoluut waar. Ik heb ook niets tegen de producten van Apple an sich. Het zal mij een worst zijn of mensen bereid zijn om 679,00 uit te geven voor een instap iPhone 5 met minder functionaliteit dan een lowbudget Android smartphone. Het zijn (een deel van) de gebruikers die als een jehova's getuige (om maar een kreet van een van de andere bezoekers aan te halen) met een voet tussen de deur alles wat niet Apple is verketteren en het woord woord verspreiden.

Apple zelf is een amerikaans bedrijf pur sang. Halen wat er te halen valt. Je timmert het systeem dicht, laat mondjes maat concurrenten toe alleen als het niet anders kan en claimt tot in het absurde patenten op zelfs de vorm van een ikoontje.
Met open vizier de concurrentie aangaan is er niet bij. Verstikkend voor elke concurrent en innovatie.

Aan het roer stond de meest rancuneuze en inhalerige man die het amerikaanse bedrijfsleven ooit kende. Steve Jobs, in zijn biografie staan passages die verboden werden in de rechtbank omdat ze te belastend waren voor Apple. De helft van de 100 miljard in kas wordt de komende 10 jaar aan de rechtmatige eigenaren uitgekeerd: de aandeelhouders. Tim Cook vond dat het zo niet langer kon, er was even hoop.

Zoals gezegd de beste telefoon is diegene die jij het beste vindt maar ik heb zo mijn principes. Trek je je niets aan van alle onregelmatigheden en onrechtvaardigheden dan zul je best genieten van je glimmende iPhone ook al is hij overpriced en beperkt.

 

http://www.technologyreview.com/news/429164/will-apples-focus-on-profits...

Dit zegt alles. Vooral de laatste alinea.

Punt... uit...

 

Nieuwsbrief