Bill Gates: miljarden voor schone energie
Nieuws

Bill Gates: miljarden voor schone energie

zondag 29 november 2015 19:03

Microsoft-oprichter Bill Gates en andere miljardairs gaan landen helpen die meer willen investeren in schone energie.

Gates zal maandag bij de start van de klimaattop in Parijs samen met president Barack Obama, de Indiase premier Narendra Modi en de Franse president François Hollande een initiatief te lanceren om veel meer te investeren in de ontwikkeling van schone energie.

De Microsoft-oprichter zal samen met enkele andere miljardairs geld ter beschikking stellen om projecten voor Initiative Cleantech te financieren. Welke bedragen daar precies mee zijn gemoeid is nog onduidelijk, maar volgens een bron van Greenwire zal het om miljarden dollars gaan. In augustus maakte Gates al bekend dat hij de komende vijf jaar een miljard wil steken in onderzoek naar hernieuwbare energie.

Meer financiële steun

Verscheidene landen, waaronder de Verenigde Staten en India, zullen maandag tegelijkertijd aankondigen dat zij hun budgetten voor de ontwikkeling van schone energie zullen verdubbelen. In september sprak Gates met Narendra Modi over klimaatverandering en de top in Parijs.

Ontwikkelingslanden, waaronder India, hebben de afgelopen tijd aangedrongen op meer financiële steun van rijke landen om de overstap naar schone energie te maken. De financiële steun van Gates kan helpen om hen over de streep te trekken. India is 's werelds twee na grootste uitstoter van broeikasgassen.

Lees ook:

Obama zit nu ook op Facebook, eerste post over het klimaat

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief