Binnenkort kan je praten tegen iTunes
Nieuws

Binnenkort kan je praten tegen iTunes

vrijdag 14 september 2012 17:11

Apple wil Siri's spraakbediening iTunes laten besturen op de iMac, blijkt uit een aangepaste patentaanvraag.

Over een tijdje kan je liedjes skippen en playlists starten door tegen iTunes te praten. Een update van een patent dat Apple deze week doorvoerde, duidt erop dat een nieuwe versie van iTunes te bedienen zal zijn via een Siri's spraaksysteem, meldt PatentlyApple, dat het aangepaste patent ontdekte. Volgens de blog is iTunes de belangrijkste app die met de verbeterde spraakherkenning op de iMac, en mogelijk ook de pc, gaat werken.

Apple noemt in de patentaanvraag specifiek een desktopcomputer en zelfs - voor de zekerheid - een hele tafel of muur. Ook iTunes wordt nadrukkelijk genoeg als een mediaspeler die kan reageren op spraakcommando's. Mogelijk is de nieuwe iTunes uitgesteld tot oktober om samen te werken met een nieuwe iMac die Apple ook in de pijplijn heeft zitten.

Apple kondigde eerder deze week tijdens de presentatie van de iPhone 5 en nieuwe iPods ook de elfde versie van iTunes aan. Het programma krijgt onder meer een eenvoudigere interface en Facebook-integratie, zodat je kan zien welke muziek, films en apps je vrienden hebben geliked.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

En nu graag Siri in het Nederlands SVP ... Want nederlandse namen uit mijn telefoonboek kan ze niet verstaan of uitspreken...blijft vreemd dat we al zo lang moeten wachten, terwijl we in land wonen waar de infrastructuur uitermate geschikt is voor een dienst als Siri

 

Inerdaad. Ik wacht al zolang dat ik Siri heb opgegeven en met gefronsde wenkbrauwen ieder artikel erover lees: Ik heb er toch niks aan. Op mijn steenkolen Engels reageert hij bovendien ook niet goed.

 

Nieuwsbrief