Blair Witch met GPS

vrijdag 07 oktober 2005 11:23

In Bright 04 beschreef geocacher Theo den Exter in een artikel over globetrotters dat het als eerste vinden van een cache, de zogeheten ontmaagding, de grootste kick van het geocaching is. Deze kick is waar GPS the Movie op inspeelt.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt deze thriller het verhaal over een groep vrienden op een geocache kampeertrip in de wildernis van de Amerikaanse staat Washington. Ze zijn in de veronderstelling dat ze bij een succesvolle ontmaagding 2 miljoen dollar winnen. De ontmaagding blijkt inderdaad een succes, maar in plaats van een prijs te ontvangen moeten de vrienden een hoge prijs betalen. Ze vinden een graf met een handvol foto's met een uiterst nare boodschap over de op de foto vastgebonden vrouw en nieuwe coordinaten die hun zoektocht een angstaanjagende wending geeft.

De makers willen tevens een extra slaatje slaan uit de film. Je kan je namelijk opgeven om aan het ultieme GPS-spel mee te doen. Wat dat spel precies inhoudt en hoe je je aanmeldt is echter geheel onduidelijk. Hopelijk is de film beter.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

ik denk dat t opgeven voor het spel de eerste puzzel is....
boven in pagina 2 van t verhaal staat 'PAYOLMI' ik heb t al in een decoder van geacaching.com gestopt maar daar kwam 'CNLBYZV' uit...

 

Aha. Dat verklaart een hoop. Ik ben dan ook geen geocacher. Thanx!

 

Nieuwsbrief