Bol.com verkoopt miljoenste digitale boek
Nieuws

Bol.com verkoopt miljoenste digitale boek

donderdag 29 december 2011 11:33

Twee en een half jaar na de introductie van digitaal lezen in Nederland heeft Bol.com zijn miljoenste e-book verkocht.

In 2011 ging bij Bol.com bijna het dubbele aantal e-books over de digitale toonbank dan in 2010 werd verkocht. Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson werd tot nu toe het meest aangeschaft, maar ook De onthoofde stad van Hans Mantel en De Dood voor ogen van Peter James deden het goed bij lezers.

Volgens Bol.com is het grote aantal verkochte digitale boeken voornamelijk te danken aan de opmars van readers en tablets. Het internetbedrijf verwacht voor 2012 een nog grotere groei. 'Wat ons betreft is dit nog maar het begin', aldus Daniel Ropers, managing director bij Bol.com. De winkel verwacht dat in 2015 een kwart van alle boekenlezers naast papier ook digitaal zal lezen.

Om de verkoop van de miljoenste e-book te vieren, geeft Bol.com vanaf 28 december tot 8 januari Het huis waar jij van hield van Tatiana Rosnay cadeau bij de aankoop van een digitaal boek.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Hebben ze slim en goed aangepakt. Dikke duim http://www.a-s-k.nl

 

Alsjeblieft zeg, als ze niet zo'n imbeciele bolreader hadden gemaakt, hadden ze er meer kunnen verkopen. Ik heb twee boeken aangeschaft, noooooooit weer. Wil ze lezen, heb ze betaald, maar ze zijn spoorloos. Ik moet nu contact opnemen met bol, pfffffff

Ik lees alleen nog maar via kindle (26 stuks aangeschaft) en iBooks (dat begint nu echt leuk te worden (alles op de iPad). En nu ik weet hoe ik drm moet strippen gaat alles naar ibooks en heb ik 1 boekenkast. Waarom moeten ze het eerst zo lastig maken?

 

Nieuwsbrief