Bond eist dat T-Mobile het woord onbeperkt schrapt van billboards
Nieuws

Bond eist dat T-Mobile het woord onbeperkt schrapt van billboards

vrijdag 28 september 2012 07:32

De Consumentenbond eist dat T-Mobile zijn reclames en billboards aanpast vanwege onterecht gebruik van de term 'onbeperkt'.

T-Mobile knijpt de snelheid van consumenten af als ze hun mobiele internetbundel overschrijden. Desondanks adverteert het bedrijf volop op billboards met de term 'onbeperkt alles'. Dat vindt de Consumentenbond oneerlijk en de bond heeft daarom een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.

De bond eist dat T-Mobile zijn reclames aanpast, waaronder de billboards langs belangrijke wegen waar in groot lettertype 'onbeperkt alles' op staat en in kleine lettertjes dat de snelheid wordt afgeknepen. Volgens Consumentenbond-directeur Bart Combée zet T-Mobile consumenten op het verkeerde been. "Met hele kleine letters zetten ze onderaan de advertentie dat ze de internetsnelheid na het overschrijden van de bundel terugbrengen van 3,6 of 14,4 Mbps naar 64 Kbps, terwijl maar heel weinig mensen weten wat zo'n lage snelheid nu eigenlijk betekent."

Combée: "Je kan dan bijvoorbeeld geen Youtube-filmpjes meer bekijken en sommige sites laden erg traag. Dus het is wel degelijk beperkt." T-Mobile wil volgens Webwereld niet op de kwestie ingaan.

Andere telecomaanbieders gebruiken ook de term onbeperkt, maar niet voor mobiel internet.KPN biedt bijvoorbeeld een abonnement met onbeperkt bellen en sms'en voor 30 euro extra. En bij Vodafone kan 'onbeperkt' sms'en en bellen alleen met andere Vodafone-klanten.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

'Na het overschrijden van de bundel'. Hoe weet ik nou wat mijn bundel is dan? Aangezien tmobile mij verteld heeft dat het onbeperkt zou zijn?

 

James Bond!

 

@dplvk...als je een abo afsluit en niet weet hoe je bundel is opgebouwd, weet je dan wel wat je doet?!
OT...valt me nog tegen dat er nu pas geageerd wordt hiertegen. Ik blijf fijn mijn oude stijl i150 met echt onbeperkt i-net (fup) houden; 2Mbps is ook prima. Abo's nieuwe stijl zijn echt belachelijk in alle opzichten vergeleken met wat ik 2 jr gelee heb afgesloten.

 

Er is mij verteld dat ik onbeperkt internet heb, met i300. Verder weet ik het aantal minuten en smsjes wel ;-)
Maar als mij word verteld dat ik onbeperkt internet heb ga ik er vanuit dat het onbeperkt is. Niet dat ik een limiet van bijv 1000mb heb. Daar heb ik ook niets over terug kunnen vinden.

 

Van 14.4 Mbps naar 64 kbps terugzakken in snelheid is idd een flinke beperking en niet bepaald onbeperkt.

 

De mobiele telecom tak in Nederland zijn sowieso een stelletje afzetters. Onderlinge prijsafspraken worden er zeker gemaakt, dat kan niet anders. Dat is verboden, maarja als je elke controleur even 5000 euro toestopt houden ze hun mond wel. Stelletje uitzuigers dat het zijn.

 

Nieuwsbrief