Bose heeft nu ook een Airplay-speaker
Nieuws

Bose heeft nu ook een Airplay-speaker

vrijdag 14 september 2012 12:32

Als een van de laatste bekende speakermerken heeft Bose nu ook een box met Apples AirPlay uitgebracht.

De kleine Bose Soundlink Air ondersteunt Apples Airplay-protocol voor streamen van muziek van iPhone, iPad, Macs en pc's naar het speakersysteem. Andere fabrikanten van audiosystemen, zoals B&O, Pioneer en Sony, brengen al langer modellen uit met Airplay aan boord. Bose is er rijkelijk laat mee. Deze speakers werken ook zonder stekker in het stopcontact. Hiervoor is een optionele oplaadbare lithium-ion-accu te koop voor 100 euro (tijdelijk 80 euro).

De Soundlink Air heeft een analoge 3,5mm audio-ingang en een micro-usb-aansluiting. Bose levert ook een afstandsbediening mee, maar er is ook een iOS-app om hem te bedienen. Hij ondersteunt ook Bluetooth. Het vermogen heeft Bose nog niet bekendgemaakt. De Bose-speaker is een alternatief voor de vrij dure Beolit 12 van B&O, dat wel een opvallender design heeft.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Voor 80 of zelfs 100 euro mag je hem direct aanmij toesturen.
Jammer dat Bose zelf er toch echt 350 euro voor vraagt.

 

Beter lezen Jafo! De optionele accu kost 100 euro.

 

Leuk de opsomming van aansluitmogelijkheden e.d., maar het geen wat me echt interesseert is de geluidskwaliteit welke het ding levert (of niet) Maar het plastic doosje zal waarschijnlijk ook klinken als een plastic doosje..

 

Nieuwsbrief