Boxee is open voor iedereen
Nieuws

Boxee is open voor iedereen

zaterdag 09 januari 2010 10:10

Goed nieuws voor iedereen die een goed mediacenter voor Mac, Windows, Ubuntu of Apple TV zoekt: Boxee is uit gesloten bèta.

Boxee is een cross-platform mediacenter voor de televisie in je woonkamer. Gebaseerd op het open source mediacenter XBMC, probeert Boxee als eerste sociale media te koppelen aan de tv. Als gebruiker kun je van Vimeo, YouTube, Flickr en nog veel meer webapplicaties gebruikmaken. Sinds donderdag zijn TV.com, blip.tv, en IGN ook beschikbaar via de software. Je kunt Boxee hier downloaden.

Deze week kreeg de start-up uit New York al veel aandacht door het presenteren van de Boxee Box, die op de CES getoond werd. Met de Boxee Box moet het nog makkelijk worden om content te streamen naar je televisie. Volgens de founders van Boxee moet de Boxee Box minder dan 200 dollar gaan kosten en voor juli op de markt zijn. Hij wordt geleverd met een bijzondere qwerty remote.

Zal Boxee de televisie zoals wij die kennen vervangen in 2010? De user-interface van Boxee is een stuk intuïtiever dan andere mediacenters en het is fijn om al je eigen mp3's en video's op een plek te hebben naast de online content. Wat denk jij?

Reacties

Boxee een half jaar geleden getest in combinatie met MacMini. Werkt perfect en id zeer intuïtief. 1 groot nadeel, zo ver ik weet kan ik iTunes niet koppellen, en zou je je mp3's apart binnen boxee opnieuw moeten beheren. Iemand een idee of dit wel mogelijk is?

 

Ik gebruik Boxee al enige tijd met veel plezier! Interface ziet er gelikt uit, en de vele streams houden het programma aantrekkelijk. Streamen gaat overigens niet altijd even stabiel, maar hopelijk is dat in de nieuwe beta opgelost.

@iPhone gebruike
Hoe bedoel je iTunes koppelen? Als je je mp3 collectie wil afspelen met Boxee en daarbij de namen cover wilt zien, is het en kwestie van je de map met je mp3's in te vullen in de muzieksetting van Boxee. Hij zoekt de info via internet automatisch op.

 

Help hoe krijg ik de Boxxe aan mijn computer gekoppeld????????

 

Net geinstalleerd, werkt als een zonnetje! Nu nog uitzending gemist erop, de oudere plugin werkt al een tijdje niet meer :(

ps) @bright sorry adblock maar weer aangezet dit is echt geen doen... wil best wat reclame zien maar die headers gaan te ver.. als je er met je muis op staat en naar beneden scrolt gaan ze niet weg.. en dan kun je niks meer lezen.. en nouja irritant!

 

Werkelijk waar wat een K programma. Geef mij maar de Windows Mediacenter.

 

Bright was een leuke site, maar de Sony reclame maakt de layout zo lelijk en de site zo irritant dat ik hier niet meer kom.
Succes verder met geld verzamelen van sony

bye

 

nooit van adblocker gehoord?

 

Op een kwaliteits site, verwacht je kwaliteits advertentie beheer.

 

TVersity i.c.m. PS3 en voila..

 

Of PS3MS (PlayStation3 media server) is ook een prima optie voor je PS3.

Heb je geen HD movies, dan is Mediatomb ook een leuke mogelijkheid.

 

Voor alle Apple gebruikers; er is een nog beter mediacenter oplossing en ook gratis. PLEX

http://www.plexapp.com/

Bekijk het en zie dat dit zeker net zo goed is, zo niet beter.
(het is maar een tip)

 

je kan ook gewoon je computer op je tv aansluiten. de meeste videokaarten hebben wel 2 videouitgangen. maarja misschien is dit handig voor je opa ofzo,

 

Boxee is zeer goed. Gebruik het al een tijdje. Boxee leest je itunes uit en ook je iphoto in. Ik ben zeer tevreden en de nieuwe layout is ook zeer strak. Boxee FTW

 

Doe mij maar plex! Veel betere mac integratie, mooiere interface. Beste mediacenter ever!

 

Hoe kan dat nou het beste mediacenter ever zijn???? Het draait op een Mac

 
En op Windows en op Linux en op Apple TV...
 

Wanneer komt er nu een media tank die zonder problemen ook van tv kan opnemen. Versterker erin. kunnen al die andere apparaten hup de deur uit.....

 

Ixs er al lang Windows Media Center, wordt gartis bij Windows 7, Windows Vista Home Premium geleverd.

 

...maar niet iedereen wil een Windows machine in zijn huis.

Ik ben een groot fan van Boxee, aangezien het platform onafhankelijk is. De Boxee Box ziet er ook erg cool uit. Ik zou m in ieder geval verkiezen boven bijv de Popcorn Hour.

 

Waarom zou je van TV willen opnemen?

Met alle xxxgemist opties tegenwoordig en een software ala boxee ben je er dan toch al?

 

Boxee ziet er toegankelijk en aardig uit, maar is duidelijk op XBMC gebaseerd.
Ik vind dat XBMC (beschikbaar voor MAC/PC/Linux) meer mogelijkheden biedt.

 

Maar XBMC kan geen TV opnemen. Dus niet geschikt als Mediacenter. Windows 7 Media Center kan dat wel, ondersteunt dual TV-in heeft een perfecte integratie met Windows Home Server dus wat wil je nog meer?

 

Gewoon, niks opnemen. Wat is er nou tegenwoordig nog het opnemen waard op de buis? Wat ik wil zien download ik wel. XBMC it is.

 

Gebruik zelf Plex op mijn Nac Mini en ben daar erg enthousiast over.
Op mijn site (www.leondekkers.nl) heb ik toevallig net een uitleg staan over hoe en wat voor installatie en afspelen.

 

Nieuwsbrief