Breaking: Google-tablet Nexus 7 in september in Nederland voor 250 euro
Nieuws

Breaking: Google-tablet Nexus 7 in september in Nederland voor 250 euro

donderdag 05 juli 2012 18:30

Asus brengt de Google-tablet Nexus 7 rond september zelf in Nederland op de markt. Het gaat om de 16 gb-versie.

Google is in de VS vorige week gestart met de online verkoop van de 7 inch Android-tablet Nexus 7 voor 199 dollar (8 gb) of 249 dollar (16 gb). Over de Nederlandse beschikbaarheid maakte Google nog niets bekend. Maar een Asus-medewerker meldt ons dat de Nexus 7 'waarschijnlijk in september' in Nederland wordt gelanceerd. De tablet zal te koop zijn via grote winkelketens als de Mediamarkt.

In Nederland brengt Asus alleen de 16 gb-versie op de markt. De 8 gb-editie komt hier niet beschikbaar. Asus kan niet zeggen of Google de tablet niet ook zelf in ons land gaat verkopen. De prijs is volgens Asus Nederland nog niet officieel bekend, maar Asus Italie meldt dat de 16 GB-versie 250 euro gaat kosten.

Nokia claimde eerder deze week dat Asus nog geen licentie betaalt voor het gebruik van zijn patenten in de Nexus 7 en dat het bedrijf wel moet gaan dokken. Die kwestie zou nog gevolgen voor de definitieve prijs kunnen hebben. 

De Nexus 7 is een grote concurrent voor de goedkope Amazon-tablet Kindle Fire die in de VS 199 dollar kost. Wellicht kunnen Nederlanders dit najaar ook de Kindle Fire kopen, nu de komst van Amazon naar ons land steeds aannemelijker wordt. Doordat Google en Asus de goedkopere 8 gb-versie van de Nexus 7 hier niet uitbrengen, kan Amazon misschien als enige in Nederland een goede 7 inch-tablet onder de 200 euro verkopen. 

De Nexus 7 zal mogelijk in Nederland verschijnen zonder dat de tablet toegang heeft tot de films, muziek en e-books in de Google Play-store. Dat geldt bijvoorbeeld ook al voor de Britse versie van de tablet. De content is volgens Google nu nog alleen in de VS beschikbaar. Wanneer Nederland aan de beurt is voor het multimedia-aanbod in Play is nog niet bekend.

Tegelijkertijd wordt het ook steeds plausibeler dat Apple dit najaar een kleinere versie van de iPad gaat introduceren. Het zou gaan om een iPad met een 7,85 inch scherm, wat groter dus dan de Nexus 7 en de Kindle Fire. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

afbeelding van M@xi on Android

Goed nieuws dat hij naar nederland komt. Wel laat

 

Wel laat maar ik wacht voor , 250 lijkt me goede prijs

 

Geen idee waarom Tonie de duurste noemt in de titel maar deze Nexus 7 heeft een vanaf prijs van 199,00.

Ik heb geen idee wat de distributie kanalen zijn maar sowieso zou je hem in Google Play kunnen kopen. En dat zou dan weer eind juli moeten zijn. September is 2 maanden na de introductie in the USA wat naar mijn beleving erg laat is.

 

Inmiddels is de geruchtenmolen op gang gekomen en de berichten lijken elkaar tegen te spreken over de prijzen. Asus zou niets vermeld hebben.
Volgens mij had je het beter kunnen laten bij een titel zonder prijzen Tonie.

 

Iets beter lezen. Die 250 euro in Nederland is in 1e instantie wel aan mij genoemd als prijs voor de 16 gb-versie vandaar. Pas later werd dat 'prijs nog niet definitief'. 

De 16 GB versie kost in de VS 249 dollar. Die 199 dollar is de 8 GB versie in de VS, maar die komt mogelijk niet naar Nederland. De kop is trouwens niet te veranderen omdat de link naar dit artikel dan niet meer werkt.

Het zou overigens niet gek zijn als de europrijzen voor de Nexus 7 gelijk zijn aan de dollarbedragen. Bij Apple zijn de producten hier ook nog altijd veel duurder: dollarprijzen nog beneden de europrijzen. Macbook Air 11 inch 999 dollar in usa, hier 1049 euro.

 

Voor een aantal producten is dat knderdaad het geval maar dat geldt lang niet voor alle Apple producten. De nieuwe iPad kost in de VS $499 en hier €479 en de iPhone 4S 16GB $649 in de VS en hier €599. Als je die Amerikaanse dollarprijzen omrekent naar euros en er 19% BTW bij optelt dan zijn we in Nederland goedkoper uit.

 

Als je die android nexus koopt ben je echt dom aangezien apple met een tablet gaat komen voor ongeveer dezelde prijs. Beter even wachten dus en dan voor hetzelde geld gewoon het beste kopen in die afmeting.

 

@vrijdenker : Tenzij je in de directie bij Appel zit zijn het alleen geruchten over een 7" Ipad. En geruchten daar hebben we niets aan. Ik heb namelijk een gerucht gehoord dat Google een hologram uit zijn scherm laat komen als search engine..(..) Dus ik zou mijn aankoop idd maar uitstellen (..)

 

Die 250 euro als prijs voor de 16gb Nexus 7 lijkt terecht genoemd, zie ook dit bericht van Asus Italia: https://www.facebook.com/ASUS.Italia/posts/180844915379890

 

Maar hoe kan het toch steeds weer dat de prijzen in Dollars of Euro's toch elke keer hetzelfde zijn of dat de Europese variant duurder is?

Dat scheelt toch in dit geval wel €50,-

 

Nieuwsbrief