Bright Bunch EK Pool
Nieuws

Bright Bunch EK Pool

vrijdag 01 juni 2012 16:52

Speel mee met de Bright Bunch EK Pool en win de B&O Beoplay A3 iPad speaker. Oh ja, en een iPad!

Het aftellen is begonnen, over een week is de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Nederland speelt op 9 juni zijn eerste wedstrijd tegen Denemarken. Het toeval wil dat wij nerds zijn die van voetbal houden. Dus hebben we een pool opgezet. Kost niks en je kunt tot één minuut voor de wedstrijd je voorspelling doen of bijstellen.

De deelnemer met de hoogste score na de finale wint een prachtige B&O Beoplay A3 iPad speaker én de nieuwe Apple iPad (16 gb, wifi). Je dient daarvoor wel lid te zijn van Bright Bunch. Kost ook niks. Je kunt je gratis voor Bright Bunch aanmelden mocht je nog geen lid zijn.

Voor deelname aan de pool moet je je ook even aanmelden. Is zo gepiept hoor, de pool tool die we gebruiken is de moeite waard. Vul alle uitslagen in en sla je voorspellingen op. Let op, je kunt ze gedurende het toernooi nog bijstellen, tot één minuut voor aanvang van een wedstrijd. Spannend!

Voor het goed voorspellen van de volledige uitslag ontvang je per wedstrijd 200 punten. Bij een gedeeltelijk goede voorspelling krijg je 75 punten voor de juiste winnaar, 100 voor een gelijkspel en 20 punten voor het goed voorspellen van het aantal doelpunten van een team. Raadpleeg de Help-sectie van de pool voor andere vragen.

Ga naar de Bright Bunch EK Pool

Het voorspellen gaat vast nog beter met de input die in je het juni-juli nummer van Bright magazine zult aantreffen in het artikel 'Voetbal met voorkennis'. Jop de Vrieze interviewde daarvoor de wetenschappers Ruud de Koning (sportwetenschap) en Koen Lemmink (bewegingswetenschap) verbonden aan de Universiteit van Groningen. Beiden hebben van het wispelturige voetbal door middel van analyse en simulatie pure statistiek gemaakt.

Dat maakt het voorspellen nog steeds geen exacte wetenschap, maar je kunt in elk geval beter gokken. Insider info waarmee bestaande Bright abonnees overigens een voordeel van een dag of vijf hebben ten opzichte van de buitenwereld die het nummer los in de winkel koopt of bij ons hier op de site.

Bright #46 arriveert rond 8 juni bij abonnees en ligt vanaf 12 juni in de winkel. Wie vóór 12 juni een abonnement neemt op Bright magazine ontvangt meteen het nieuwe nummer in plaats van het volgende. Waar wacht je op?

We zullen bovendien gedurende het toernooi berichten over de ontwikkelingen die van pas kunnen komen voor je voorspellingen. Hou bright.nl/pool in de gaten!

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

leuk!

 

Ik doe mee!

 

Nieuwsbrief