Amazon wil met Alexa nu ook kantoren veroveren
Bright Business

Amazon wil met Alexa nu ook kantoren veroveren

vrijdag 01 december 2017 10:22

Als het aan Amazon ligt, gaan we Alexa straks ook massaal op kantoor gebruiken. Bijvoorbeeld om nieuwe kantoorbenodigdheden te bestellen.

De nieuwe dienst Alexa For Business moet bedrijven en andere organisaties overhalen om de slimme speaker van Amazon ook op kantoor in te zetten. Net als in het huishouden moet Alexa op kantoor informatie gaan verstrekken en helpen met het uitvoeren van bepaalde taken.

Zo kan Alexa helpen met het vinden van een lege vergaderruimte en bij de aanvang van een vergadering zorgen dat de videoconferencing-apparatuur wordt aangezet en eventuele inbellers worden gebeld, belooft Amazon.

Daarnaast moest de slimme speaker kantoormedewerkers terzijde staan bij zaken als het maken van afspraken, het achterlaten en doorgeven van boodschappen, het melden van problemen en het bestellen van nieuwe kantoorbenodigdheden.

Vanuit huis moeten werknemers ten slotte in staat zijn om via Alexa kantoorapplicaties te gebruiken, bijvoorbeeld door te vragen wat er op hun agenda staat. Amazon werkt samen met partijen als SAP SuccessFactors en Salesforce om toepassingen te maken voor Alexa.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief