Bright Business

Delftse startup voor inktloos printen haalt miljoen op

13 april 2018 09:30

De Delftse startup Inkless, dat printen zonder inkt mogelijk maakt, heeft 1 miljoen euro opgehaald om zijn techniek te verbeteren.

Inkless, een spin-off van de TU Delft, heeft bij investeerders 1 miljoen euro opgehaald. De startup heeft technologie waarmee printen in zwart-wit zonder cartridge of toner mogelijk is. De printers branden met lasers op gewoon papier, zonder er doorheen te branden.

Het extra geld is nodig om de technologie sneller en beter te laten werken. De startup richt zich in eerste instantie op bedrijven die labels en verpakkingen printen, omdat die sector snel groeit door de stijging van het aantal online bestellingen. "Er worden steeds meer pakketjes verstuurd en die moeten allemaal worden voorzien van labels en streepjescodes", zegt oprichter Arnaud van der Veen. Later zijn oplossingen voor kantoren en consumenten aan de beurt. Inkless heeft eind dit jaar een nieuwe investeringsronde nodig om een product te kunnen lanceren.

Beter voor het milieu

De Inkless-printers hebben volgens het bedrijf als voordelen dat er geen dure cartridges gekocht en vervangen hoeven te worden. Ook is er milieuwinst. "We zijn op zoek naar innovatieve bedrijven die heel veel pakketlabels printen en hun bedrijfsprocessen met onze techniek duurzamer willen maken", aldus Van der Veen.   

In Bright TV spraken we Inkless eind 2016. "Gecontroleerd branden, zo kan je het noemen", zei Van der Veen toen. "Hoe het precies werkt, is beschermd met patenten, dus dat kan ik je niet vertellen." Bekijk de video:

Meer techvideo's? Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal