Bright Business

Robots zoeken razendsnel boodschappen bij elkaar

16 november 2017 08:55

De Britse online supermarkt Ocado heeft robots rondrijden in zijn magazijn die bestellingen razendsnel bij elkaar zoeken.

De robots van Ocado slagen erin om een bestelling bestaande uit vijftig producten, binnen vijf minuten bij elkaar te rapen. Een mens van vlees en bloed doet over een vergelijkbare opdracht ongeveer twee uur, schrijft Co.Design.

Het is een spectaculair gezicht: de robots rijden rond met een snelheid van 4 meter per seconde en pikken de benodigde producten op uit kratten. De robots werken samen in zwermen om een bestelling bij elkaar te brengen: de dichtstbijzijnde robot gaat naar het krat om het product eruit te halen.

Ze brengen alle producten naar een medewerker van vlees en bloed die de order klaarmaakt voor verzending. De medewerkers zorgen er ook voor dat lege kratten weer worden gevuld, waarna de robot de nieuwe voorraad weer op de juiste plaats terugzet.

In totaal heeft Ocado duizend robots rondrijden in zijn magazijn in de Engelse plaats Andover. De eerder dit jaar in gebruik genomen robots zijn zo’n succes dat het bedrijf inmiddels in Erith, ten zuidoosten van Londen, een nieuw magazijn laat bouwen dat drie keer zo groot is.

Lees ook:

'Killer-robots kunnen mensenlevens redden'

'Robots niet verantwoordelijk voor stagnerende lonen'