Bright Business

Bitcoin wint terrein terug op alt-coins

6 november 2017 15:37

Voor het eerst in 7 maanden is de waarde van alle bitcoins samen weer goed voor meer dan 60 procent van de waarde van de totale cryptocurrency-markt.

Daarmee wint de bitcoin qua waardering terrein terug op andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Een flink verschil met juni toen de bitcoin nog maar goed was voor 40 procent van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, schrijft Bitcoin News.

Tot eind vorig jaar was de bitcoin steevast goed voor een marktaandeel van meer dan 80 procent, maar in maart van dit jaar begonnen verscheidene alternatieve cryptocurrencies met een flinke opmars.

Marktaandeel Ethereum kleiner

Na een piek deze zomer lijkt daar weer de klad in te zijn gekomen. Zo was Ethereum in juni nog goed voor ongeveer 30 procent van de totale waarde van de cryptocurrencies. Het marktaandeel van Ethereum is sindsdien echter gestaag kleiner geworden. Op het moment van schrijven is de totale waarde van alle Ethereum-munten 28,5 miljard dollar. Daarmee is de nummer twee op de cryptocurrency-markt goed voor een aandeel van zo’n 14 procent.

'Zeepbel'

Alle bitcoins zijn samen ruim 122 miljard dollar waard, terwijl de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies 199 miljard dollar is. Vorige week profiteerde de koers van de bitcoin onder meer van het nieuws dat het vanaf eind dit jaar mogelijk wordt om in bitcoin-futures te handelen. Een steeds grotere groep bankiers waarschuwt dat de hoge waardering van de bitcoin een zeepbel is.

Lees ook:

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn booming in Nederland

Bitcoins pinnen bij automaat in Eindhoven

Hackers minen bitcoins via gehackte Amazon-accounts