Bright Business

Autodeelaanbieder Amber haalt half miljoen op

1 november 2017 13:39

De Eindhovense aanbieder van elektrische deelauto’s Amber heeft 500.000 euro aan investeringen en subsidies opgehaald.

Een groot deel van het geld is afkomstig van de Brabantse zakenman en investeerder Jan Scholt. Volgens Amber zal Scholt ook bij de volgende investeringsronde, die volgend jaar moet plaatsvinden, weer de leidende investeerder worden. Amber, dat nu nog alleen actief is in Eindhoven en volgens de eigen site 45 gebruikers telt, wil het investeringsgeld aanwenden om snel te groeien in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf mikt daarbij om te beginnen op Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Autobezit overbodig maken

De startup heeft zich ten doel gesteld om autobezit overbodig te maken. “Steden staan vol met auto’s die 23 van de 24 uur in een dag niets doen”, verklaarde Amber-ceo Steven Nelemans vorig jaar tegenover Bright. Door die auto’s te vervangen door deelauto’s - bij voorkeur de BMW i3's van Amber - kan veel van dat blik van de weg.

Gebruikers van Amber kunnen via de app van de dienst een elektrische auto reserveren. Eenmalig gebruik kost 12 euro per uur. Wie een maandabonnement afsluit, betaalt 120 euro voor de eerste tien uur en 8 euro voor alle daaropvolgende uren. Bekijk hieronder onze reportage over Amber uit Bright TV van vorig jaar:

In januari zag je ook een item over de deelname van Amber aan een handelsmissie in Amerika:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal