Bright Business

30.000 bedrijven gebruiken de Slack-rivaal van Facebook

26 oktober 2017 15:59

Een jaar na de introductie van Facebook Workplace maken 30.000 bedrijven gebruik van de zakelijke communicatietool.

Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van een half jaar geleden toen Facebook bekendmaakte dat 14.000 bedrijven gebruikmaakten van de dienst Workplace. Onder meer Heineken, Spotify en Booking.com gebruiken Workplace inmiddels voor hun interne communicatie.

Workplace is vergelijkbaar met Facebook, maar in plaats van vrienden te worden met je ‘echte’ vrienden, leg je via de voor de buitenwereld afgeschermde dienst contact met je collega’s. Zo kun je net als in Slack samenwerken en chatten.

Facebook gaat de chatfunctionaliteit van Workplace vanaf nu ook aanbieden als standalone app die beschikbaar is voor Windows, Mac, Android en iOS. De komende weken zullen er nog meer veranderingen worden doorgevoerd, zo belooft Facebook. Het bedrijf zal onder meer een video-chatfunctie voor groepen introduceren.

Gratis versie

Hoeveel van de 30.000 bedrijven gebruikmaken van de betaalde versie van Workplace maakt Facebook niet bekend. In april van dit jaar lanceerde Facebook ook een gratis versie van zijn sociale-netwerkdienst voor bedrijven.

Behalve Facebook begeven ook Microsoft (Microsoft Teams) en Google (Hangout Chat) zich op de markt voor zakelijke ‘collaboration’-diensten. Marktleider blijft echter pionier Slack, dat claimt meer dan 4 miljoen gebruikers te hebben. Amazon zou volgens geruchten gesprekken voeren om Slack over te nemen.  

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day