Zakelijke chatapp Slack is nu 5 miljard dollar waard

Zakelijke chatapp Slack is nu 5 miljard dollar waard

18-09-2017 17:59 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Slack heeft bij een nieuwe investeringsronde 250 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf is daardoor ruim 5 miljard waard geworden.

De waardering van 5 miljard dollar voor Slack is nog altijd bescheiden gelet op de overnamegeruchten van het afgelopen jaar. Vorig jaar was er sprake van een overname door Microsoft, waarmee 8 miljard dollar gemoeid zou zijn. Eerder dit jaar zou Amazon zelfs hebben overwogen om 9 miljard dollar neer te tellen voor de zakelijke chatapp.

Ook om een andere reden is de nieuwe investeringsronde opmerkelijk. Bij de vorige twee rondes haalde Slack 360 miljoen dollar op, maar dat geld heeft het bedrijf nog helemaal niet gebruikt. Door de nieuwe investeringsronde gaat nu wel de waardering van het bedrijf omhoog: van 3,8 miljard in april vorig jaar naar 5,1 miljard dollar nu.

De nieuwe investeringsronde werd geleid door het Japanse SoftBank, dat dit jaar zelf bijna 100 miljard dollar ophaalde voor het investeringsfonds Vision Fund dat hoofdzakelijk investeert in techbedrijven. Zo overweegt de bank samen met drie andere investeerders 12 miljard dollar te steken in Uber.

6 miljoen dagelijkse gebruikers

Eerder deze maand maakte Slack bekend dat de app inmiddels 6 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te draaien van meer dan 200 miljoen dollar.

Lees meer over Slack:

'Slack ideale tool om werknemers in de gaten te houden'

Slack laat je nu zoeken met kunstmatige intelligentie

'Slack, ik wil bij je weg'