Bright Business

Ook CIA omarmt kunstmatige intelligentie

14 september 2017 08:32

De CIA heeft op dit moment 137 projecten die direct gericht zijn op kunstmatige intelligentie (AI).

“Het land met de beste kunstmatige intelligentie zal over de wereld heersen”, verklaarde Russische president Vladimir Putin vorige week. Het is een boodschap die de Amerikaanse inlichtingendienst CIA al ter harte lijkt te nemen: de organisatie voert op dit moment 137 verschillende experimenten uit die verband houden met AI.

Dat verklaarde Dawn Meyerriecks, onderdirecteur voor wetenschap en technologie bij de CIA, tijdens de Intelligence and National Security Summit in Washington DC. Volgens de website Defense One gaat het daarbij om projecten zoals het automatisch taggen van objecten in video’s en het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen op basis van big data en correlaties.

Meyerriecks maakt zich weinig zorgen dat Rusland of China de VS voorbij zullen streven qua kunstmatige intelligentie. De grootste uitdaging is volgens haar eerder om mensen die elders bij de overheid werken – inclusief president Donald Trump – ervan te overtuigen dat inlichtingen die afkomstig zijn van 'robots' ook waardevol kunnen zijn.