Bright Business

Deze 3D-printer voor thuis print in meerdere kleuren

4 september 2017 18:13

De hobbyist met een 3D-printer thuis moet het tot nu toe doen met voorwerpen die in één kleur worden geprint. Maar daar komt verandering in.

XYZPrinting kondigde vorige week op techbeurs IFA in Berlijn de Da Vinci Color-printer aan: een printer die kleur in het printmateriaal injecteert. In een potentie een flinke verbetering ten opzichte van de huidige oplossingen voor 3d-kleurenprinten: het gebruik van nylonpoeder of het apart printen van stukjes met een verschillende kleur.

Met 3000 euro komt de 3d-kleurenprinter binnen bereik van de vermogende hobbyist die thuis bijvoorbeeld graag gekleurde action figures wil printen. De inkt (65 dollar) is per vulling wel duurder dan de printvulling (35 dollar), maar zorgt er wel voor dat je met de nieuwe kleurenprinter 16 miljoen kleuren kunt printen.

Hoewel de technologie veelbelovend is, zien de 3D-geprinte kleurenobjecten die XYZPrinting op zijn website heeft gezet, er nog wel een beetje uit alsof ze zijn bewerkt met een goedkope inkjetprinter uit het jaar kruik.

Volg het nieuws van IFA 2017

Bright doet verslag van de grote techbeurs IFA in Berlijn, waar veel grote merken nieuwe producten presenteren. Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en Instagram, en check ons YouTube-kanaal.