Bright Business

Zusje van Suitsupply: dameskleding met modern design

3 september 2017 13:46

Het zusje van Suitsupply, Suistudio, maakt dé zakelijke outfit voor dames.

Gespecialiseerd in pakken, maar niet voor mannen. Not dressing men, is de pay-off van het nieuwe merk van Suitsupply. Suistudio maakt dé zakelijke outfit voor dames. Suistudio is een zelfstandig merk waarin het damespak centraal staat. De collectie is echter breder en omvat ook shirts, dresses, jumpsuits en eveningwear. Hiermee biedt Suistudio kleding voor zakelijke maar ook minder zakelijke gelegenheden. Goede pasvorm, hoge kwaliteit stoffen en een gekleed maar modern ontwerp.

Met Suistudio heeft Suitsupply, na 17 jaar alleen voor mannen te fabriceren, eindelijk een zusje. Het mannenmerk voor pakken is uitgegroeid tot meer dan 80 winkels in zo’n 15 landen – van Amerika tot Dubai. “Een vrouwenmerk is niet iets dat je er even bij doet,” aldus CEO Fokke de Jong. “Het is geen kwestie van een mannenpak aanpassen. De pasvormen zijn totaal verschillend.” Hoewel de productie en het design van Suistudio onafhankelijk van Suitsupply tot stand komen, is het wel zo dat de twee merken volgens hetzelfde principe werken.

“We staan bij mannen bekend om een goede pasvorm en hoge kwaliteit van stoffen,” zegt de topman. “Neem de aandacht voor het binnenwerk, de constructie die de kleding pasvorm geeft, die wordt gemaakt van paardenhaar en dunne laagjes katoen. We werken bij Suistudio met dezelfde kleermakerstechnieken, dat is een maakwijze die je nog maar heel weinig in dameskleding ziet.” Ook in de promotiefoto’s zie je de signatuur van Suitsupply terug, maar dan omgekeerd. Nu zijn het geklede dames die naakte mannen bedwingen.

Suistudio opende eerder dit jaar een eerste winkel in Shanghai en een studio in New York met private shopping service. Afgelopen week zijn daar een vestiging aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat aan toegevoegd. In de ook vorige week geopende Webstore kun je kijken of er voor jou wat bij zit.