Bright Business

Met dit scherm zie je virtuele objecten ook van dichtbij heel scherp

19 juni 2017 12:03

Startup Avegant komt met slimme brillen met een nieuw schermpje. Op den duur zouden AR-brillen smartphones kunnen vervangen.

Avegant ontwikkelt draagbare displays waarmee het mogelijk is om virtuele objecten te bekijken. Dat doet denken aan bijvoorbeeld de Hololens van Microsoft die eveneens een andere realiteit over je omgeving legt. Maar een belangrijk verschil is dat je met de headset van Avegant de objecten ook van heel dichtbij heel scherp kunt zien, schrijft Business Insider dat de slimme bril van Avegant uitprobeerde.

“Het succes van de mixed reality-industrie is afhankelijk van light field-technologie”, prijst Avegant zijn product aan in een video. Light field gaat realistische mixed reality-ervaringen mogelijk maken, zo is de overtuiging van Avegant-oprichter Edward Tang.

De schermen worden volgens hem een onmisbaar onderdeel van een slimme bril die de smartphone en andere schermen overbodig zou kunnen maken. Tang meent dat de evolutie van de computer niet zal stoppen met de smartphone. “De volgende fase is iets draagbaars”, is zijn overtuiging.

Avegant gaat geen eigen AR-headsets verkopen. In plaats daarvan wil het bedrijf zijn technologie in licentie geven aan bijvoorbeeld pc-fabrikanten. Avegant verwacht dat hardware-makers volgend jaar al de eerste producten op de markt zullen brengen waarin zijn light field display-technologie zal zijn verwerkt.

Bekijk ook onze uitpakparty van Microsofts Hololens:

Subscribe op ons YouTube-kanaal