Bright Business

Google laat je verschillende banensites doorzoeken

19 mei 2017 07:01

Google for Jobs maakt vacatures op verschillende sites, zoals LinkedIn en Monsterboard, doorzoekbaar.

De banenzoekmachine maakt het mogelijk om vacatures te filteren op zaken als functie, plaats en datum. Ook wordt het mogelijk om onderscheid te maken tussen parttime en fulltime aanstellingen. Daarnaast laat Google zien hoeveel tijd het kost om op en neer te forensen naar die mogelijke nieuwe baan.

Het bedrijf gaat de nieuwe dienst de 'komende weken' uitrollen in de Verenigde Staten. Daarna moet de service ook beschikbaar komen in andere landen. Om gebruik te maken van Google for Jobs hoeven gebruikers niet naar een apart deel van de zoekmachine. Het ingeven van een baangerelateerde zoekopdracht is voldoende om de vacatures in de buurt tevoorschijn te halen.

Alerts met zelflerend algoritme

Google zal het ook mogelijk maken om een alert in te stellen als er geen vacature is voor de functie waarop je wilt solliciteren. Bij het vinden van geschikte functies maakt het bedrijf gebruik van machine learning. Zo moet het zoekbedrijf bepaalde typen vacatures afkomstig van verschillende sites op de juiste wijze gaan categoriseren en groeperen.