Bright Business

Hackersplatform van Nederlanders haalt 40 miljoen op

8 februari 2017 21:13

HackerOne, een platform voor ethische hackers opgericht door Nederlanders, krijgt weer een grote investering. Het bedrijf groeit als kool.

HackerOne, dat hackers beloont als ze beveiligingsproblemen en bugs melden, ontvangt een nieuwe investering van 40 miljoen dollar. Dat meldt het bedrijf woensdag. Dragoneer Investment Group, Benchmark en NEA zijn betrokken bij de investeringsronde, maar de andere investeerder wordt geheim gehouden. Het totaal aan investeringen in het bedrijf uit San Francisco komt hiermee op 74 miljoen dollar. 

CEO Marten Mickos, die eind 2015 Nederlander Merijn Terheggen opvolgde, zegt tegen Techcrunch dat HackerOne het geld niet op korte termijn nodig heeft, maar dat het voor toekomstige uitbreidingen wordt gebruikt. Zo wil HackerOne meer gebruikmaken van kunstmatige intelligentie en machine learning om de data die het platform oplevert nog beter bruikbaar voor klanten te maken.

HackerOne is een platform voor hackers die software afspeuren naar veiligheidslekken en bugs. Bedrijven kunnen van HackerOne gebruikmaken om deze hackers in te zetten en betalen daar een premie voor, waarvan steeds 20 procent naar HackerOne gaat. Het bedrijf werd opgericht door drie Nederlanders (Michiel Prins, Jobert Abma en Merijn Terheggen) en de Amerikaan Alex Rice. 

14 miljoen dollar uitbetaald

HackerOne groeit snel. "De community is verdrievoudigd in een jaar tijd en onze sales groeide nog sneller", aldus Mickos. HackerOne heeft 700 klanten die toegang hebben tot meer dan 100.000 hackers. Onder de klanten zijn Uber, GM, Salesforce en het Amerikaanse Miniserie van Defensie. Tot op heden is er 14 miljoen dollar uitbetaald aan hackers via het platform, waarvan de helft in 2016 is uitbetaald. De gemiddelde beloning is 500 dollar. De hoogste uitbetaling is 30.000 dollar geweest.