De winnaars van de Accenture Innovation Summit 2018 Beeld © AIA18
De winnaars van de Accenture Innovation Summit 2018 Beeld © AIA18
RTLZ

Dit zijn de winnaars van de Accenture Innovation Awards

2 november 2018 17:45

Onder meer RAW Paints en Incision Academy hebben een Accenture Innovation Award gewonnen. RAW Paints won in de categorie Klimaat. Incision ging er met de prijs vandoor in de categorie Onderwijs. In totaal waren er acht categorieën waarin start-ups een prijs konden winnen.

De Accenture Innovation Awards zijn de apotheose van de Innovation Summit, die Accenture dit jaar voor de twaalfde keer organiseert. De categorieen zijn Voeding, Onderwijs, Zorg, Mobiliteit, Klimaat, Veiligheid, Finance en Leven en werken. 

'Wereld een stukje beter maken'

"Een feestje", noemde Accenture-topvrouw Irine Gaasbeek de dag. "Wat mij opvalt is dat de start-ups die je hier ziet niet alleen willen innoveren, maar de wereld echt een stukje beter willen maken."

Eerder op de dag stonden Willemijn Wortelboer van RAW Paints en Ritsaart van Montfrans van Incision, net als enkele andere ondernemers, aan de desk van presentatrice Meike de Jong, om te vertellen over hun innovatieve producten.

Lichtere verf

RAW Paints maakt een poeder, waaraan gebruikers alleen water hoeven toe te voegen om er 'echte' muurverf van te maken. Dat maakt de verf een stuk lichter om te vervoeren. Daarmee bespaar je op transportkosten en het is goed voor het milieu, legt Wortelboer uit. 

RTL Z op de Innovation Summit - aflevering 1

Chirurgen versneld opleiden

Incision is een digitale tool die chirurgen traint met behulp van virtual reality. "Stel je ligt op een operatietafel, dan wil je de beste chirurgische zorg hebben", zei Van Montfrans.

"Onze oplossing is standaardisatie. We gebruiken heel veel technologie, bijvoorbeeld 3D. Daarmee helpen we chirurgen versneld op te leiden." De ambitie is om 100 miljoen operaties per jaar te verbeteren. 

RTL Z op de Innovation Summit - aflevering 2

Alle winnaars

1. Voeding

Sponsh

Jury: "De winnaar heeft een absoluut innovatief product dat een natuurlijk proces kopieert om de natuur zelf te helpen."

2. Gezondheid

BI/OND

Jury: "De winnaar heeft bewezen dat wetenschap wel degelijk het verschil kan maken."

3. Onderwijs

Incision Academy

Jury: "Een haalbare doorbraak dat aan ieder van onze vier criteria voldoet: creëren van een toekomstig personeelsbestand, digitaliseren van onderwijs, verkleinen van de vaardigheidskloof en aanjagen van levenslange ontwikkeling."

4. Mobiliteit

D-rail

Jury: "Het integreren van de nieuwste technologie in een ouderwetse markt leidt tot een maatschappelijke impact op wereldwijde schaal."

5. Klimaat

RAW Paints

Jury: "Deze innovatie heeft de mogelijkheid een enorme impact te maken."

6. Veiligheid

Quantum IDEncrypt

Jury: "Een echte gamechanger."

7. Finance

Safened

Jury: "Wij geloven dat het bedrijf een echt en moeilijk probleem kan oplossen binnen de financiële sector."

8. Leven en werk

Expivi

Jury: "Gebruiksvriendelijk en efficiënt."

In de derde aflevering van RTL Z op de Innovation Summit sprak Meike de Jong met ondernemers Boris Schellekens, van Pakkie en David Knap van Dyme. Beide ondernemers grepen naast de prijzen.

Apps 

Toch zijn beide heren goedgemutst. Schellekens kon aankondigen dat Pakkie, een app die het verzenden en betalen van tweedehands spullen makkelijk maakt, zijn eerste stappen over de grens zet. De app wordt gelanceerd in België. 

Dyme is een app die in een oogopslag een overzicht geeft van je vaste lasten. Nu alleen nog beschikbaar voor een klein groepje klanten van Bunq, maar vanaf volgende week kunnen klanten van alle grote banken zich aanmelden, vertelt Knap. 

RTL Z op de Innovation Summit - aflevering 3