Wereldwijd heeft Netflix nu 167 miljoen gebruikers. Beeld © EPA
Wereldwijd heeft Netflix nu 167 miljoen gebruikers. Beeld © EPA
Bright Business

Netflix haalt meer abonnees binnen

21 januari 2020 23:13

Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2019 wereldwijd meer nieuwe abonnees aan zich weten te binden.

Daarbij overtrof de aanwas van nieuwe klanten de eigen verwachtingen. Op de Amerikaanse thuismarkt groeide het bedrijf juist minder hard dan voorheen, mede door de komst van concurrerende streamingplatforms.

167 miljoen abonnees

Wereldwijd kreeg Netflix er 8,8 miljoen nieuwe betalende abonnees bij. Dat is meer dan de 7,6 miljoen abonnees waarmee het streamingplatform zelf rekening hield. Al met al hebben nu ruim 167 miljoen mensen een Netflix-abonnement, een vijfde meer dan een jaar eerder. De ramingen voor klantenaanwas in het lopende kwartaal waren, met 7 miljoen abonnees, wel minder dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

The Crown en You

Netflix wijst onder andere naar het nieuwe seizoen van zijn dramaserie The Crown als een belangrijke lokker van abonnees. Ook de series Big Mouth en You zouden succesnummers zijn geweest.

Disney+

In de Verenigde Staten voelde Netflix de komst van concurrenten als Disney+. Dat streamingplatform, waarmee entertainmentreus Disney de strijd wil aangaan met Netflix, ging in november van start in de VS, Canada en Nederland. Het zorgde er voor dat op de Noord-Amerikaanse markt iets meer dan een half miljoen nieuwe leden bij kwamen, tegenover bijna 1,8 miljoen een jaar eerder.

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 30 procent tot 5,5 miljard dollar. Onder de streep hield het bedrijf 587 miljoen dollar over, tegen een nettowinst van 134 miljoen dollar een jaar eerder. Daarbij profiteerde Netflix onder andere van een belastingvoordeel.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's