Finse startup belooft VR-headset met veel hogere resolutie
Bright Business

Finse startup belooft VR-headset met veel hogere resolutie

maandag 19 juni 2017 16:55

De Finse startup Varjo werkt aan een nieuwe AR/VR-headset met een veel hogere resolutie dan de concurrentie.

De headset, die aan het eind van het vierde kwartaal op de markt komt, heeft een resolutie van 70 megapixels. Dat is veel meer dan concurrenten als de Oculus Rift en de HTC Vive, die het moeten doen met een resolutie van om en nabij de 1,2 megapixel.

Het bedrijf, dat is opgericht door ex-medewerkers van onder meer Nokia, Microsoft en Intel, maakt gebruik van een technologie "die nabootst hoe het menselijk oog werkt". Dat betekent dat de hoge resolutie van toepassing is op de objecten waarop je je focust, in het midden van je zicht. De displays aan de randen zullen een lagere resolutie hebben.

Varjo (Fins voor 'schaduw') richt zich met zijn 20/20-headset in de eerste plaats op zakelijke gebruikers, zoals architecten en ontwerpers. Niet verbazingwekkend met een prijs die enkele duizenden dollars zal gaan bedragen. Het Finse bedrijf verwacht dat professionele gebruikers zich echter niet door die prijs zullen laten afschrikken. Later wil Varjo ook een consumentenversie van enkele honderden dollars op de markt brengen. 

Bekijk ook onze review van de nieuwe Google VR-bril Daydream: :

Subscribe op ons YouTubekanaal

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief