Bright Day

AR en VR op Bright Day: Stranger Things en HoloLens

19 november 2017 13:39

In het Immersive Media-paviljoen op Bright Day vertellen Nederlandse partijen over nieuwe spannende projecten rond Augmented Reality en Virtual Reality.

In het Immersive Media-paviljoen op Bright Day worden de hele dag presentaties van de laatste technieken op het gebied van AR en VR gegeven. Het bedrijf Sensiks licht zijn Sensory Reality Pods toe; speciale custom made 'hokjes' waar naast beeld ook geluid, trillingen, geur, smaak toegevoegd wordt aan de beleving.

De mannen van Reality Lab en Web Reality laten dan weer zien wat de voordelen van Web VR zijn. Voor deze toepassingen heb je geen aanvullende apparaten meer nodig; enkel een mobiele telefoon en een browser. Live voor publiek wordt een eenvoudig sterrenstelsel gebouwd met minder dan 20 regels HTML code. 

Miniatuurvoorbeeld

HoloLens

Officieel is hij nog steeds niet uit maar in het Immersive Media paviljoen kun je de HoloLens testen; de Augmented Reality bril van Microsoft. Het Nederlandse bedrijf AR Producties maakt momenteel vooral experimentele toepassingen voor de vastgoedindustrie, maar de mogelijkheden van de Hololens zijn erg groot. Je kunt zelf de Hololens opzetten, en een demo uitproberen. Kans dat je even in de rij moet staan, is aanwezig maar dan kun je meteen genieten van een van de andere presentaties. 

Stranger Things-app

Next Empire heeft diverse projecten meegenomen naar Bright Day. Met klanten als Artis, de Efteling en Sony Music timmert het Amsterdamse bedrijf goed aan de weg. Naast een supercoole AR-app voor Stranger Things, en een 'spannend geluidsverhaal' voor de Amsterdams dierentuin, geeft ook Next Empire een live game-demo waarin het publiek vanuit de browser van de smartphone kunnen schieten op een Next Empire-werknemer die een HTC Vive-headset draagt. 

Kortom, als je ook maar iets hebt met AR en VR, kom langs in het Immersive Media-paviljoen. De presentaties gaan de hele dag door.